Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
-organizacja pracy w kuchni i zarządzanie podległym personelem;
-przestrzeganie właściwego podziału pracy w kuchni i nadzór nad jego wykonaniem;-
-nadzorowanie przebiegu procesów technologicznych zgodnie z normami
obowiązującym i recepturami i wymogami sanitarnymi w poszczególnych pomieszczeniach produkcyjnych;
-zakup produktów żywnościowych w postępowaniu wynikającym z ustawy Prawo zamówień publicznych;- -dbanie o najwyższą jakość i smak wydawanych posiłków; -sporządzanie zapotrzebowania na surowce do produkcji posiłków;
-pobieranie produktów spożywczych od magazyniera w ilościach przewidzianych recepturą
kwitowanie ich odbioru w raportach żywieniowych
zabezpieczanie pobranych z magazynu produktów przed zepsuciem i dbanie o ich racjonalne zużycie;
-przeprowadzenie oceny jakości półproduktów i wyrobów gotowych
z których przygotowywane będą posiłki; porcjowanie posiłków i nadzorowanie ich wydawania;
-uczestniczenie w planowaniu jadłospisów i przygotowywanie według nich posiłków; dbanie o czystość pomieszczeń kuchennych;
-pilnowanie
aby w pomieszczeniach kuchennych nie przebywały osoby nieupoważnione;
-przygotowywanie i przechowywanie próbek pokarmowych zgodnie z zaleceniami instytucji sanitarnych;
utrzymywanie w stanie używalności powierzonego sprzętu kuchennego i ubrań ochronnych
natychmiastowe zgłaszanie nieprawidłowości dyrektorowi.
-wykonywanie innych czynności zleconych przez dyrektora związanych z właściwym funkcjonowaniem kuchni ;