Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Uczestnictwo w procesie NPD i przegląd etapów procesu z regulacyjnego punktu widzenia
Przegląd dokumentacji składników, specyfikacji produktu końcowego, zestawienia materiałów pod kątem wymagań prawnych
Ścisłe monitorowanie etykietowania i komunikacji dotyczącej oświadczeń żywieniowych, zdrowotnych, jak również zrównoważonego rozwoju produktów i składników celem zapewnienia, że są one zgodne z obowiązującymi wytycznymi i przepisami
Zapewnienie zgodności z odpowiednimi przepisami, w szczególności w odniesieniu do komunikacji dotyczącej produktów, takich jak etykietowanie i marketing
Pomoc w przygotowaniu i złożeniu dokumentacji do odpowiednich organów w związku z uzyskaniem roszczeń
Wsparcie w dostarczaniu informacji regulacyjnych na pytania i kwestionariusze od naszych klientów
Monitorowanie i ocena rozwoju sytuacji (międzynarodowej) w odniesieniu do odpowiednich przepisów i regulacji dotyczących żywności i zrównoważonego rozwoju
Wspieranie wdrażania obowiązujących przepisów dotyczących żywności i zrównoważonego rozwoju w firmie
Organizowanie regularnych szkoleń dla zainteresowanych stron w zakresie ważnych (nowych) wymogów regulacyjnych
Wsparcie w audytach
Śledzenie zmian w przepisach dotyczących lokalnego prawa żywnościowego i wspieranie interesariuszy we wdrażaniu wymogów
Śledzenie zmian w przepisach dotyczących lokalnego prawa żywnościowego i wspieranie interesariuszy we wdrażaniu wymogów
Przygotowywanie pokazów cukierniczych oraz setów degustacyjnych mających na celu wzrost sprzedaży oferowanych produktów
Udział i przygotowania cyklicznych targów
Wdrożenia nowych receptur cukierniczych u klienta i przeprowadzanie szkoleń u klientów
Doradztwo produktowe dla klientów z województwa mazowieckiego i województw ościennych i stały kontakt z klientami
Poszukiwanie pomysłów, tworzenie nowych oraz udoskonalanie już przygotowanych receptur cukierniczych i lodziarskich
Ścisła współpraca z pozostałymi członkami zespołu technologicznego i działu handlowego w celu wprowadzania rozwiązań podnoszących efektywność sprzedaży
Współpraca z działem marketingu w zakresie kampanii produktowych i sesji zdjęciowych
Opracowywanie produktów zgodnych z potrzebami klienta lub rynku (mieszanki, kremy, nadzienia owocowe i nieowocowe, polewy, farsze wytrawne, itp.)
Udoskonalanie istniejących produktów pod względem aromatu, surowców i procesów produkcyjnych
Opracowywanie receptur i procesów produkcyjnych, które można przenieść na produkcję przemysłową zgodnie z zasadami HACCP i przepisami dotyczącymi żywności
Tworzenie, stosowanie, utrzymywanie i monitorowanie procedur związanych z badaniami i rozwojem
Doradzanie i opiniowanie w kontekście projektów inwestycyjnych w kontekście rozwoju produktu, we współpracy z innymi działami
Prowadzenie szkoleń dla operatorów produkcji i kierownictwa w zakresie wiedzy o produktach, surowcach oraz procesach produkcyjnych
Koordynowanie realizacji projektów sprzedażowych marek własnych we współpracy z innymi działami firmy (R&D, produkcja, marketing, finanse, zakupy) przygotowanie - nadzorowanie przetargów na każdym ich etapie
Pozyskiwanie nowych klientów
Ustalanie warunków współpracy z przygotowaniem wyceny produktowej, przygotowywanie ofert cenowych i ich aktualizacja
Współpraca z klientami w zakresie opracowywania koncepcji produktu z uwzględnieniem receptur, grafik i opisów opakowań
Aktualizacja oferty produktowej marki własnej
Kompleksowe koordynowanie procesu wdrożenia produktów pod marką własną Klienta, w tym procesów związanych z obligatoryjnymi badaniami i przygotowywanie dokumentacji produktów
Utrzymywanie stałej relacji z klientem w ramach wszelkich uzgodnień na każdym etapie produkcyjnym i logistycznym
Opracowywanie produktów zgodnych z potrzebami klienta lub rynku (mieszanki, kremy, nadzienia owocowe i nieowocowe, polewy, farsze wytrawne, itp.)
Udoskonalanie istniejących produktów pod względem aromatu, surowców i procesów produkcyjnych
Opracowywanie receptur i procesów produkcyjnych, które można przenieść na produkcję przemysłową zgodnie z zasadami HACCP i przepisami dotyczącymi żywności
Tworzenie, stosowanie, utrzymywanie i monitorowanie procedur związanych z badaniami i rozwojem
Doradzanie i opiniowanie w kontekście projektów inwestycyjnych w kontekście rozwoju produktu, we współpracy z innymi działami
Prowadzenie szkoleń dla operatorów produkcji i kierownictwa w zakresie wiedzy o produktach, surowcach oraz procesach produkcyjnych
Profesjonalna i terminowa obsługa zapytań klientów związanych z produktami i usługami firmy (m.in. zamówienia, reklamacje, zwroty, dokumenty eksportowe) – obsługa klientów krajowych i eksportowych
Analizowanie i składanie zamówień i danych w SAP oraz monitorowanie stanów magazynowych produktów – w systemie ERP
Ustalanie priorytetów i samodzielne rozwiązywanie najbardziej złożonych problemów (zapytania przed- i posprzedażowe)
Ścisła współpraca z międzynarodowymi zespołami operacyjnymi i lokalnymi zespołami sprzedaży
Rozwiązywanie najbardziej złożonych problemów związanych z zamówieniami (zapytania przed i po sprzedaży)
Budowanie konstruktywnej i przyjemnej relacji z oddanymi klientami, dostarczanie i utrwalanie pozytywnych doświadczeń klientów
Opracowywanie produktów zgodnych z potrzebami klienta lub rynku (mieszanki, kremy, nadzienia owocowe i nieowocowe, polewy, farsze wytrawne, itp.)
Udoskonalanie istniejących produktów pod względem aromatu, surowców i procesów produkcyjnych
Opracowywanie receptur i procesów produkcyjnych, które można przenieść na produkcję przemysłową zgodnie z zasadami HACCP i przepisami dotyczącymi żywności
Tworzenie, stosowanie, utrzymywanie i monitorowanie procedur związanych z badaniami i rozwojem
Doradzanie i opiniowanie w kontekście projektów inwestycyjnych w kontekście rozwoju produktu, we współpracy z innymi działami
Prowadzenie szkoleń dla operatorów produkcji i kierownictwa w zakresie wiedzy o produktach, surowcach oraz procesach produkcyjnych
Opracowywanie i weryfikacja oznakowania środków spożywczych pod kątem ich zgodności z przepisami prawa i dokonywanie niezbędnych zmian
Weryfikacja dokumentacji jakościowej (wyrobu gotowego i surowców)
Współpraca z działem zakupów w zakresie pozyskiwania i weryfikacji dokumentacji jakościowej
Monitorowanie zmian prawnych z prawa żywnościowego
Przygotowywania szkoleń i prezentacji w zakresie aktualnych wymagań i/ lub zmian dla Działu R&D i Jakości
Uzupełnianie i przesyłanie dokumentacji w celu spełnienia wymogów regulacyjnych i roszczeń (m.in. import / eksport) oraz interakcja z organami regulacyjnymi i / lub agencjami zewnętrznymi w razie potrzeby
Współtworzenie, przeglądanie i zatwierdzanie grafiki, opakowań, grafik i tekstów istniejących i proponowanych etykiet oraz opakowań produktów w celu zapewnienia ich dokładności, spójności i zgodności z przepisami
Utrzymywanie oraz podnoszenie aktualnej wiedzy na temat obowiązujących przepisów, odpowiednich informacji technicznych o produkcie i przetwarzaniu, trendów branżowych i praktyk etykietowania żywności
Komunikacja w przypadku zapytań konsumentów i klientów dotyczących etykietowania
Współpraca w celu zarządzania przepisami, bezpieczeństwem żywności, ryzykiem marki dla produktów firmy oraz zapewnienie wkładu w decyzje dotyczące zarządzania ryzykiem, równoważąc ryzyko regulacyjne z potrzebami biznesowymi i operacyjnymi