Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Brak treści. Ta firma nie uzupełniła zakładki “O firmie”.
Rekrutacje prowadzone przez firmę:
Wszystkie (464)Aktualne ( 0 )Archiwalne ( 464 )
Automatyk
Nowy Dwór Mazowiecki
Wygasła: 12.05.2024
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
pracownik fizyczny
Obowiązki:
bieżąca konserwacja maszyn i urządzeń oraz instalacji technicznych zgodnie z harmonogramem i dokumentacją techniczną, w szczególności remontów planowanych oraz prac prewencyjnych
zagwarantowanie sprawnego działania maszyn i urządzeń w celu utrzymania ciągłości produkcji zakładu produkcyjnego
dokonywanie przeglądów, konserwacji i napraw według ustalonych harmonogramów oraz prowadzenie ewidencji wykonywanych prac
lokalizowanie awarii maszyn i urządzeń w dziale objętym konserwacją, ich diagnozowanie i usuwanie lub współuczestniczenie w usuwaniu w celu zminimalizowania skutków i ograniczania czasu przestoju
współpraca przy uruchamianiu, a także optymalizacji pracy maszyn i urządzeń w obszarze odpowiedzialności
Specjalista ds. wsparcia Dyrektora Zakładu Produkcyjnego
Nowy Dwór Mazowiecki
Wygasła: 25.04.2024
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
specjalista (Mid / Regular)
Obowiązki:
Wsparcie organizacyjne oraz administracyjne Zespołu Zarządzającego Piekarnią
Organizowanie spotkań, konferencji oraz innych wydarzeń dla Zespołu
Dokonywanie rezerwacji hotelowych, kolejowych, lotniczych oraz rozliczanie faktur/ wydatków, zgodnie z przyjętym wewnątrz organizacji procesem
Przygotowywanie tłumaczeń (na lub z języka angielskiego) dokumentacji, prezentacji oraz korespondencji biznesowej
Przygotowywanie materiałów na spotkania oraz tworzenie prezentacji
Przygotowywanie analiz biznesowych, raportów i zestawień
Udział w projektach Piekarni
Aktywny udział w przygotowaniach do audytów zewnętrznych i wewnętrznych oraz wdrażanie, utrzymanie i rozwój (doskonalenie) systemów jakościowych, środowiskowych i bezpieczeństwa
Uczestnictwo w spotkaniach Zespołu oraz spotkaniach z pracownikami
Optymalizowanie wykorzystania i funkcjonowania urządzeń i instalacji procesowych oraz linii, maszyn i procesów technologiczno-produkcyjnych
Kontrolowanie funkcjonowania urządzeń i instalacji procesowych pod kątem zgodności z zasadami BHP
Realizacja prac prewencyjnych oraz projektowych w sposób gwarantujący realizację produkcji
Monitorowanie stanu technicznego maszyn, urządzeń i instalacji, opracowywanie i weryfikowanie realizacji harmonogramu prewencyjnych przeglądów technicznych
Przygotowanie rekomendacji do budżetu na poszczególne maszyny i urządzenia
Współpraca z firmami usługowymi i dostawcami oraz kontrola realizacji ich zadań
bieżąca konserwacja maszyn i urządzeń oraz instalacji technicznych zgodnie z harmonogramem i dokumentacją techniczną, w szczególności remontów planowanych oraz prac prewencyjnych
zagwarantowanie sprawnego działania maszyn i urządzeń w celu utrzymania ciągłości produkcji zakładu produkcyjnego
dokonywanie przeglądów, konserwacji i napraw według ustalonych harmonogramów oraz prowadzenie ewidencji wykonywanych prac
lokalizowanie awarii maszyn i urządzeń w dziale objętym konserwacją, ich diagnozowanie i usuwanie lub współuczestniczenie w usuwaniu w celu zminimalizowania skutków i ograniczania czasu przestoju
współpraca przy uruchamianiu, a także optymalizacji pracy maszyn i urządzeń w obszarze odpowiedzialności
Koordynacja projektów związanych z continuous improvement na różnych szczeblach organizacji oraz w różnych obszarach;
Nauka oraz propagowanie kultury ciągłego doskonalenia oraz metodologii Lean;
Kształtowanie i doskonalenie wzorcowych postaw i zachowań;
Prowadzenie warsztatów Kaizen – szkolenie i rozwijanie Liderów;
Prowadzenie szkoleń oraz wdrażanie metodyki i narzędzi Lean m.in.: 5S, RCA, 5Why, Problem Solving, Praca standaryzowana, Visual Management, Kamishibai, SMED, TWI, Autonomous Maintenance;
Nadzór nad standardami wizualizacji i raportowania wyników;
Kierownik ds. rozwoju nowych produktów / NPD Manager
Nowy Dwór Mazowiecki
Wygasła: 18.02.2024
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
kierownik / koordynator, menedżer
Obowiązki:
odpowiedzialność za zarządzanie procesem rozwoju nowych produktów - zgodnie z oczekiwaniami działów sprzedaży i marketingu (od fazy briefingu NPD, poprzez proces planowania prób produkcyjnych, ocenę wyników testów, monitorowanie procesu tworzenia danych nowych produktów oraz nadzorowanie pierwszych produkcji);
ustalanie priorytetów dla wszystkich procesów NPD w zgodzie z zaplanowaną strategią,
zarządzanie projektami i kontrolowanie postępu różnych projektów prowadzonych w tym samym czasie;
uzgadnianie i dotrzymywanie terminów związanych z procesem rozwoju nowych produktów, tworzenie i nadzorowanie harmonogramów projektów;
koordynowanie kalkulacji cenowych, logistyka, współtworzenie specyfikacji, potwierdzanie początkowej daty produkcji
śledzenie trendów branżowych oraz zainteresowanie nowymi technologiami i procesami, inspirowanie i angażowanie zespołu NPD w zagadnienia z zakresu rozwoju produktu;
odpowiedzialność za organizację oraz prowadzenie lokalnych spotkań NPD oraz aktywne uczestnictwo w spotkaniach międzynarodowych
Rozwój i wdrażanie skutecznych narzędzi marketingowych maksymalizujących sprzedaż produktów w kanale detalicznym oraz gastronomicznym
Opracowywanie materiałów wspierających zespoły sprzedaży: prezentacji sprzedażowych, katalogów, broszur, ulotek, modułów do gazetek oraz materiałów POS (plakatów, woblerów, ekspozytorów)
Tworzenie treści marketingowych do komunikacji w różnych kanałach: opisy produktów, treści do prezentacji, treści na strony www oraz social media
Udział w przygotowaniu akcji promocyjnych, eventów, degustacji, targów
Postewaluacja aktywności marketingowych i akcji promocyjnych w celu ich optymalizacji
Odpowiedzialność za realizację sesji zdjęciowych: zapewnienie produktów na sesję oraz innych niezbędnych materiałów, archiwizowanie zdjęć
Wsparcie działu sprzedaży w realizacji potrzeb marketingowych: przygotowanie zdjęć produktów w wymaganych przez klientów formatach (na różne platformy e-commerce), dystrybucja zdjęć i grafik w formie cyfrowej
Udział w procesie tworzenia nowych produktów m.in. tworzenie nazw produktów, hierarchii produktowej, dostarczanie danych do systemu, archiwizowanie plików produkcyjnych, zdjęć
Współpraca z marketingiem centralnym w zakresie marketingowych materiałów wsparcia
Bezpośrednia współpraca z Działem Sprzedaży, Jakości, Finansów
Współpraca z Agencjami, Fotografem
Regularny monitoring i analizowanie rynku, działań konkurencji, trendów rynkowych, aby proaktywnie identyfikować szanse i potrzeby Klientów
Kierownik ds. rozwoju nowych produktów / NPD Manager
Nowy Dwór Mazowiecki
Wygasła: 08.02.2024
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
kierownik / koordynator, menedżer
Obowiązki:
odpowiedzialność za zarządzanie procesem rozwoju nowych produktów - zgodnie z oczekiwaniami działów sprzedaży i marketingu (od fazy briefingu NPD, poprzez proces planowania prób produkcyjnych, ocenę wyników testów, monitorowanie procesu tworzenia danych nowych produktów oraz nadzorowanie pierwszych produkcji);
ustalanie priorytetów dla wszystkich procesów NPD w zgodzie z zaplanowaną strategią, zarządzanie projektami i kontrolowanie postępu różnych projektów prowadzonych w tym samym czasie;
uzgadnianie i dotrzymywanie terminów związanych z procesem rozwoju nowych produktów, mające na celu stworzenie przejrzystego harmonogramu czasowego do monitorowania postępu różnych projektów NPD;
koordynowanie kalkulacji cenowych, logistyka, tworzenie specyfikacji, potwierdzanie początkowej daty produkcji i objętości, zapewnienie kontroli jakości początkowej produkcji produktu;
budowanie pozytywnych relacji z pozostałymi członkami zespołu NPD, zachęcanie ich do działania oraz wywieranie na nich wpływu by przestrzegali wymaganych procedur i procesów;
śledzenie trendów branżowych oraz zainteresowanie nowymi technologiami i procesami, inspirowanie i angażowanie zespołu NPD w zagadnienia z zakresu rozwoju produktu;
odpowiedzialność za organizację oraz prowadzenie lokalnych spotkań NPD oraz aktywne uczestnictwo w spotkaniach międzynarodowych
Koordynacja projektów związanych z continuous improvement na różnych szczeblach organizacji oraz w różnych obszarach;
Nauka oraz propagowanie kultury ciągłego doskonalenia oraz metodologii Lean;
Kształtowanie i doskonalenie wzorcowych postaw i zachowań;
Prowadzenie warsztatów Kaizen – szkolenie i rozwijanie Liderów;
Prowadzenie szkoleń oraz wdrażanie metodyki i narzędzi Lean m.in.: 5S, RCA, 5Why, Problem Solving, Praca standaryzowana, Visual Management, Kamishibai, SMED, TWI, Autonomous Maintenance;
Nadzór nad standardami wizualizacji i raportowania wyników;
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej
Mission #1: You will build knowledge about our business and learn about the food industry through training on-the-job and collaborating on food-related business cases (such as NPD, production, technology, quality,…). This in an international context, by working on topics related to (sweet) bakery
Mission #2: You will work on international projects, to develop effective skills in project management, cultural awareness, and adaptability
Mission #3: You will fulfill a role in larger projects, whilst supporting the business. You will work in a hybrid way: from home, abroad or traveling to production sites. During these projects, you will also work in our Competence Centers, spread across Europe
After successful completion of your traineeship, you will be given the opportunity to play a role within La Lorraine Bakery Group, matching the level of expertise and knowledge you acquired during your traineeship
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej
Tworzenie krótko i długoterminowych planów zapotrzebowań na surowce i opakowania w oparciu o plan produkcji
Wywoływanie dostaw i kontakt z dostawcami
Utrzymywanie ustalonych stanów surowców i opakowań
Nadzór nad terminowością dostaw oraz tworzenie raportów
Zarządzanie zapasami i magazynami
Wprowadzanie nowych rozwiązań z zakresu planowania oraz udział w projektach
Administrowanie danymi produktowymi w systemie SAP
Ścisła współpraca z pozostałymi działami firmy w celu zapewnienia ciągłości produkcji i terminowej realizacji zamówień klientów (Dział Obsługi Klienta, Produkcji, Sprzedaży, Magazyny)
Aktywna komunikacja o pojawiających się zagrożeniach i ograniczeniach
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej
Koordynacja projektów związanych z continuous improvement na różnych szczeblach organizacji oraz w różnych obszarach
Nauka oraz propagowanie kultury ciągłego doskonalenia oraz metodologii Lean
Kształtowanie i doskonalenie wzorcowych postaw i zachowań
Prowadzenie warsztatów Kaizen – szkolenie i rozwijanie Liderów
Prowadzenie szkoleń oraz wdrażanie metodyki i narzędzi Lean m.in.: 5S, RCA, 5Why, Problem Solving, Praca standaryzowana, Visual Management, Kamishibai, SMED, TWI, Autonomous Maintenance
Nadzór nad standardami wizualizacji i raportowania wyników
Zabezpieczenie ciągłości dostaw czynników energetycznych dla piekarni i budynków biurowych w oparciu o normy wewnętrzne i obowiązujące przepisy prawne
Zapewnienie oszczędnego zużycia mediów zgodnie z kosztami zaplanowanymi w budżecie
Koordynacja bieżących spraw w tematach ochrony środowiska oraz infrastruktury całego obiektu
Realizacja prac prewencyjnych oraz projektowych w sposób gwarantujący realizację produkcji zgodnie z wymaganiami jakościowymi określonymi w procedurach, instrukcjach, specyfikacjach zakładowych i standardach jakościowych
Udział w przygotowaniu budżetu dla obszaru energetyki oraz działanie zgodnie z przyjętymi założeniami
Zapewnienie przepływu informacji o przeprowadzanych modernizacjach i inwestycjach
Przygotowanie oraz prowadzenie dokumentacji technicznej urządzeń, procesów oraz instalacji w obszarze energetyki
Wprowadzanie do systemu zleceń prewencyjnych oraz ich modyfikacja
Monitorowanie stanu technicznego maszyn, urządzeń i instalacji, opracowywanie i weryfikowanie realizacji harmonogramu prewencyjnych przeglądów technicznych
Ustalanie przyczyn awarii lub niewłaściwego funkcjonowania urządzeń i instalacji
Tworzenie i aktualizowanie dokumentacji technicznej maszyn, urządzeń i instalacji
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej
Koordynacja projektów związanych z continuous improvement na różnych szczeblach organizacji oraz w różnych obszarach
Nauka oraz propagowanie kultury ciągłego doskonalenia oraz metodologii Lean
Kształtowanie i doskonalenie wzorcowych postaw i zachowań
Prowadzenie warsztatów Kaizen – szkolenie i rozwijanie Liderów
Prowadzenie szkoleń oraz wdrażanie metodyki i narzędzi Lean m.in.: 5S, RCA, 5Why, Problem Solving, Praca standaryzowana, Visual Management, Kamishibai, SMED, TWI, Autonomous Maintenance
Nadzór nad standardami wizualizacji i raportowania wyników
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej
Koordynacja projektów związanych z continuous improvement na różnych szczeblach organizacji oraz w różnych obszarach
Nauka oraz propagowanie kultury ciągłego doskonalenia oraz metodologii Lean
Kształtowanie i doskonalenie wzorcowych postaw i zachowań
Prowadzenie warsztatów Kaizen – szkolenie i rozwijanie Liderów
Prowadzenie szkoleń oraz wdrażanie metodyki i narzędzi Lean m.in.: 5S, RCA, 5Why, Problem Solving, Praca standaryzowana, Visual Management, Kamishibai, SMED, TWI, Autonomous Maintenance
Nadzór nad standardami wizualizacji i raportowania wyników
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej
Financial Business Partner for sales, marketing and supply chain managers
Analyse sales and margin development trends as well as fixed costs
Responsible for the whole commercial P&L
Implements and administrates established controlling policies, procedures and practices for the sales divisions
Ensures timely and accurate recording and reporting of monthly, quarterly and annual financial/ operating results
Ensures results are analysed, commented and reported according to the instructions received from financial management and external authorities
Understands intercompany transfer pricing concepts and mechanisms
Oversees preparation and coordinates Annual Plan, monthly forecasts processes
Prepares Business Case analysis for new investment projects
Plays a leading role in development of management reporting in organisation
Ensures compliance with general accounting, cost accounting, payroll, payables and receivables, internal procedures and external finance rules and regulations
Proactively propose improvements to systems, ways of working and analysis methods
Cooperates with the accounting, sales, production, logistics, HR etc
Acts as a team member and leads new financial projects
Plays a crucial role in assessment of various projects from financial perspective
Tworzenie krótko i długoterminowych planów produkcyjnych w oparciu o zapotrzebowanie klientów oraz utrzymywanie ustalanych miesięcznych stanów magazynowych
Nadzór nad realizacją planów produkcyjnych oraz tworzenie raportów
Zarządzanie stanami magazynowymi oraz koordynacja przepływu wyrobów gotowych
Wprowadzanie nowych rozwiązań z zakresu planowania oraz udział w projektach
Administrowanie danymi produkcyjnymi w systemie SAP
Ścisła współpraca z pozostałymi działami firmy w celu zapewnienia ciągłości produkcji i terminowej realizacji zamówień klientów (Dział Obsługi Klienta, Produkcji, Sprzedaży, Magazyny)
Aktywna komunikacja o pojawiających się zagrożeniach i ograniczeniach
Rozwój i wdrażanie skutecznych narzędzi marketingowych maksymalizujących sprzedaż produktów w kanale detalicznym oraz gastronomicznym
Opracowywanie materiałów wspierających zespoły sprzedaży: prezentacji sprzedażowych, katalogów, broszur, ulotek, modułów do gazetek oraz materiałów POS (plakatów, woblerów, ekspozytorów)
Tworzenie treści marketingowych do komunikacji w różnych kanałach: opisy produktów, treści do prezentacji, treści na strony www oraz social media
Udział w przygotowaniu akcji promocyjnych, eventów, degustacji, targów
Postewaluacja aktywności marketingowych i akcji promocyjnych w celu ich optymalizacji
Odpowiedzialność za realizację sesji zdjęciowych: zapewnienie produktów na sesję oraz innych niezbędnych materiałów, archiwizowanie zdjęć
Wsparcie działu sprzedaży w realizacji potrzeb marketingowych: przygotowanie zdjęć produktów w wymaganych przez klientów formatach (na różne platformy e-commerce), dystrybucja zdjęć i grafik w formie cyfrowej
Udział w procesie tworzenia nowych produktów m.in. tworzenie nazw produktów, hierarchii produktowej, dostarczanie danych do systemu, archiwizowanie plików produkcyjnych, zdjęć
Współpraca z marketingiem centralnym w zakresie marketingowych materiałów wsparcia
Bezpośrednia współpraca z Działem Sprzedaży, Jakości, Finansów
Współpraca z Agencjami, Fotografem
Regularny monitoring i analizowanie rynku, działań konkurencji, trendów rynkowych, aby proaktywnie identyfikować szanse i potrzeby Klientów
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej
Tworzenie krótko i długoterminowych planów produkcyjnych w oparciu o zapotrzebowanie klientów oraz utrzymywanie ustalanych miesięcznych stanów magazynowych
Nadzór nad realizacją planów produkcyjnych oraz tworzenie raportów
Zarządzanie stanami magazynowymi oraz koordynacja przepływu wyrobów gotowych
Wprowadzanie nowych rozwiązań z zakresu planowania oraz udział w projektach
Administrowanie danymi produkcyjnymi w systemie SAP
Ścisła współpraca z pozostałymi działami firmy w celu zapewnienia ciągłości produkcji i terminowej realizacji zamówień klientów (Dział Obsługi Klienta, Produkcji, Sprzedaży, Magazyny)
Aktywna komunikacja o pojawiających się zagrożeniach i ograniczeniach
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej
Tworzenie krótko i długoterminowych planów produkcyjnych w oparciu o zapotrzebowanie klientów oraz utrzymywanie ustalanych miesięcznych stanów magazynowych
Nadzór nad realizacją planów produkcyjnych oraz tworzenie raportów
Zarządzanie stanami magazynowymi oraz koordynacja przepływu wyrobów gotowych
Wprowadzanie nowych rozwiązań z zakresu planowania oraz udział w projektach
Administrowanie danymi produkcyjnymi w systemie SAP
Ścisła współpraca z pozostałymi działami firmy w celu zapewnienia ciągłości produkcji i terminowej realizacji zamówień klientów (Dział Obsługi Klienta, Produkcji, Sprzedaży, Magazyny)
Aktywna komunikacja o pojawiających się zagrożeniach i ograniczeniach
optymalizowanie wykorzystania i funkcjonowania urządzeń i instalacji procesowych oraz linii, maszyn i procesów technologiczno-produkcyjnych
kontrolowanie funkcjonowania urządzeń i instalacji procesowych pod kątem zgodności z zasadami BHP
realizacja prac prewencyjnych oraz projektowych w sposób gwarantujący realizację produkcji
monitorowanie stanu technicznego maszyn, urządzeń i instalacji, opracowywanie i weryfikowanie realizacji harmonogramu prewencyjnych przeglądów technicznych
przygotowanie rekomendacji do budżetu na poszczególne maszyny i urządzenia
współpraca z firmami usługowymi i dostawcami oraz kontrola realizacji ich zadań
Tworzenie krótko i długoterminowych planów produkcyjnych w oparciu o zapotrzebowanie klientów oraz utrzymywanie ustalanych miesięcznych stanów magazynowych
Nadzór nad realizacją planów produkcyjnych oraz tworzenie raportów
Zarządzanie stanami magazynowymi oraz koordynacja przepływu wyrobów gotowych
Wprowadzanie nowych rozwiązań z zakresu planowania oraz udział w projektach
Administrowanie danymi produkcyjnymi w systemie SAP
Ścisła współpraca z pozostałymi działami firmy w celu zapewnienia ciągłości produkcji i terminowej realizacji zamówień klientów (Dział Obsługi Klienta, Produkcji, Sprzedaży, Magazyny)
Aktywna komunikacja o pojawiających się zagrożeniach i ograniczeniach
bieżąca obsługa maszyn i urządzeń wchodzących w skład nowoczesnych linii produkcyjnych do produkcji pieczywa
przestrzeganie zatwierdzonych receptur technologicznych, odpowiedzialność za jakość wyrobów, zapewnienie właściwego poziomu wydajności i spełnienie założeń w zakresie produktywności linii produkcyjnych
rozwiązywanie problemów technicznych i technologicznych w ramach przypisanych kompetencji i uprawnień
dbałość o bezpieczeństwo i porządek w obrębie linii produkcyjnej