Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Brak treści. Ta firma nie uzupełniła zakładki “O firmie”.
Rekrutacje prowadzone przez firmę:
Wszystkie (5)Aktualne ( 0 )Archiwalne ( 5 )
Kucharz śniadaniowy
Wrocławska 7, Antonin (pow. ostrowski)
Wygasła: 22.11.2023
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
pracownik fizyczny
Obowiązki:
całokształt czynności związanych z przygotowaniem śniadania bufetowego w Karczma&Hotel*** Górecznik;
profesjonalne i sumienne przygotowanie potraw bufetu śniadaniowego zgodnie z recepturą przygotowaną przez szefa kuchni z uwzględnieniem zasad prawidłowej gospodarki magazynowej oraz HACCP;
współpracy z szefem kuchni oraz resztą załogi Karczma&Hotel*** Górecznik;
sumiennego dbania o czystość i porządek stanowiska pracy;
Zastępca szefa kuchni (sous-chef) to druga po samym szefie kuchni osoba w hierarchii każdej profesjonalnej kuchni. To prawa ręka, doradca, asystent, zastępca tego najważniejszego. Musi być na bieżąco, musi wiedzieć co dzieje się zarówno na sali, jak i za kulisami Karczmy. Bierze udział w organizacji pracy, nadzoruje podległy mu personel (kucharzy i pomoc kuchenną). Sprawdza zgodność z normami technicznymi, tworzy listę zakupów magazynowych, sprawdza stany, organizuje pracę zespołu podczas inwentury
Do zadań zastępcy szefa kuchni na Góreczniku należy:
- zarządzanie personelem (dobór kucharzy, pomocy kuchennych i osób sprzątających oraz organizację ich pracy)
- tworzenie menu restauracji (aktywne działanie w kwestii testowania nowych potraw, próbowanie, tworzenie i sprawdzanie smaku potraw, które mogą znaleźć się w nowej karcie dań)
- nadzór nad recepturami dań
- nadzór nad jakością serwowanych dań
- prezentacja potraw zgodna ze standardami firmy
- przygotowanie dań zgodnie z obowiązującymi standardami
- dbanie o właściwy stan techniczny urządzeń kuchennych
- prawidłowe i terminowe wykonywanie zadań wynikających ze specyfiki zajmowanego stanowiska
- informowanie przełożonego o wykrytych zagrożeniach. Zgłaszanie bezpośredniemu przełożonemu wszelkich informacji na temat przygotowywanych posiłków, w szczególności zaś o stanie ich świeżości, brakach magazynowych, potrzebie zamówień produktów oraz innych problemów jakie mogą utrudnić czy uniemożliwić prawidłowe wykonanie obowiązków służbowych