Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Kierownik / Kierowniczka w Laboratorium Mikrobiologicznym
Polna 54, Łajski (pow. legionowski)
Wygasła: 17.04.2024
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
kierownik / koordynator
Obowiązki:
wykonywanie badań mikrobiologicznych produktów leczniczych i wyrobów medycznych, półproduktów i surowców zgodnie z obowiązującą dokumentacją, w tym między innymi: testów sterylności, obciążenia mikrobiologicznego, zawartości endotoksyn bakteryjnych oraz badań żyzności pożywek,
monitorowanie i ocena czystości mikrobiologicznej środowiska produkcyjnego (maszyny/urządzenia, powietrze, personel) oraz przeprowadzanie oceny zgodności uzyskanych wyników z obowiązującymi limitami,
opracowywanie lub aktualizacja procedur badań mikrobiologicznych w oparciu o literaturę i obowiązujące przepisy,
wykonywanie badań walidacji (przydatności metod) wraz z opracowywaniem dokumentacji badań,
prowadzenie dokumentacji badań zgodnie ze standardami GMP/Normy ISO (rejestry i raporty z badań, analizy trendów w wynikach badań higieny środowiska produkcji),
obsługa i nadzór nad poprawnością działania urządzeń i sprzętu w laboratorium mikrobiologicznym,
podstawowe techniki identyfikacji drobnoustrojów,
prowadzenie banku szczepów in house,
udział w audytach wewnętrznych i zewnętrznych,
realizacja zaleconych działań korygujących i zapobiegawczych,
Specjalista / Specjalistka ds. zarządzania jakością
Polna 54, Łajski (pow. legionowski)
Wygasła: 12.05.2023
pełny etat
umowa o pracę
umowa zlecenie
praca stacjonarna
specjalista (Mid / Regular)
Obowiązki:
Podejmowanie niezależnych decyzji w sprawie certyfikacji serii i zwolnienia jej do obrotu lub odrzucenia serii produktów leczniczych
Podejmowanie decyzji w sprawie wstrzymania/wycofania z obrotu serii produktu leczniczego oraz koordynowanie i rejestrowanie przebiegu wycofania serii produktu leczniczego z obrotu
Udział w procesach jakościowych m.in: analiza ryzyka, kontrola zmian, działania naprawcze i prewencyjne CAPA, reklamacje, szkolenia, audyty wewnętrzne i zewnętrzne, przegląd jakości produktu i przegląd zarządzania, nadzór nad dokumentami, umowy jakościowe
Wdrażanie nowych wymagań prawnych oraz dobrych praktyk w obszarach wytwórczych
Przygotowywanie obszarów wytwórczych do inspekcji i audytów oraz udział w ich przebiegu
Udział w projektach dotyczących procesów produkcyjnych i jakościowyc
prowadzenie bieżącej analizy posiadanych zasobów w zakresie wydajności, niezawodności, zużycia i potrzeby ich odnowienia,
wyszukiwanie, analizowanie i wnioskowanie o dokonanie nabycia sprzętu komputerowego, telekomunikacyjnego, CCTV a także urządzeń peryferyjnych, instalowanie zakupionego sprzętu i programów komputerowych oraz jego konserwacja i aktualizacja oprogramowania,
zapewnienie stałej dostępności zasobów zgromadzonych na urządzeniach firmy poprzez utrzymywanie ich w trybie ciągłej pracy oraz bieżące zapewnianie sprawności sprzętu,
archiwizacja zbiorów danych,
konfigurowanie i uruchamianie, w miarę zapotrzebowania, nowych usług,
szkolenie pracowników w zakresie obsługi sprzętu komputerowego
nadzór nad procesem transmisji danych i innych usług telekomunikacyjnych, w tym zapewnienie ich odnowienia na kolejny okres,
wykonywanie badań zgodnie z procedurami wewnętrznymi
wykonywanie badań mikrobiologicznych produktów, półproduktów i surowców zgodnie z obowiązującą dokumentacją, w tym między innymi: testów sterylności, obciążenia mikrobiologicznego oraz zawartości endotoksyn bakteryjnych
monitorowanie i ocena czystości środowiska produkcyjnego (maszyny/urządzenia, powietrze, personel) oraz przeprowadzanie oceny zgodności uzyskanych wyników z obowiązującymi limitami
opracowywanie lub aktualizacja procedur badań mikrobiologicznych w oparciu o literaturę i obowiązujące przepisy
wykonywanie badań walidacji (przydatności metod) wraz z opracowywaniem dokumentacji
prowadzenie dokumentacji badań zgodnie ze standardami GMP (rejestry i raporty z badań, analizy trendów w wynikach badań higieny środowiska produkcji)
obsługa i nadzór nad poprawnością działania urządzeń i sprzętu w laboratorium mikrobiologicznym
prowadzenie badań z użyciem drobnoustrojów: walidacje metod, badania żyzności pożywek,
podstawowe techniki identyfikacji drobnoustrojów
prowadzenie banku szczepów in house
udział w audytach wewnętrznych i zewnętrznych
realizacja zaleconych działań korygujących i zapobiegawczych
wykonywanie badań zgodnie z procedurami wewnętrznymi
wykonywanie badań mikrobiologicznych produktów, półproduktów i surowców zgodnie z obowiązującą dokumentacją, w tym między innymi: testów sterylności, obciążenia mikrobiologicznego oraz zawartości endotoksyn bakteryjnych
monitorowanie i ocena czystości środowiska produkcyjnego (maszyny/urządzenia, powietrze, personel) oraz przeprowadzanie oceny zgodności uzyskanych wyników z obowiązującymi limitami
opracowywanie lub aktualizacja procedur badań mikrobiologicznych w oparciu o literaturę i obowiązujące przepisy
wykonywanie badań walidacji (przydatności metod) wraz z opracowywaniem dokumentacji
prowadzenie dokumentacji badań zgodnie ze standardami GMP (rejestry i raporty z badań, analizy trendów w wynikach badań higieny środowiska produkcji)
obsługa i nadzór nad poprawnością działania urządzeń i sprzętu w laboratorium mikrobiologicznym
prowadzenie badań z użyciem drobnoustrojów: walidacje metod, badania żyzności pożywek,
podstawowe techniki identyfikacji drobnoustrojów
prowadzenie banku szczepów in house
udział w audytach wewnętrznych i zewnętrznych
realizacja zaleconych działań korygujących i zapobiegawczych
wykonywanie badań zgodnie z procedurami wewnętrznymi
wykonywanie badań mikrobiologicznych produktów, półproduktów i surowców zgodnie z obowiązującą dokumentacją, w tym między innymi: testów sterylności, obciążenia mikrobiologicznego oraz zawartości endotoksyn bakteryjnych
monitorowanie i ocena czystości środowiska produkcyjnego (maszyny/urządzenia, powietrze, personel) oraz przeprowadzanie oceny zgodności uzyskanych wyników z obowiązującymi limitami
opracowywanie lub aktualizacja procedur badań mikrobiologicznych w oparciu o literaturę i obowiązujące przepisy
wykonywanie badań walidacji (przydatności metod) wraz z opracowywaniem dokumentacji
prowadzenie dokumentacji badań zgodnie ze standardami GMP (rejestry i raporty z badań, analizy trendów w wynikach badań higieny środowiska produkcji)
obsługa i nadzór nad poprawnością działania urządzeń i sprzętu w laboratorium mikrobiologicznym
prowadzenie badań z użyciem drobnoustrojów: walidacje metod, badania żyzności pożywek,
podstawowe techniki identyfikacji drobnoustrojów
prowadzenie banku szczepów in house
udział w audytach wewnętrznych i zewnętrznych
realizacja zaleconych działań korygujących i zapobiegawczych