Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Inspektor ds. BHP z językiem ukraińskim/ rosyjskim
Wschodnia 21, Kutno
Wygasła: 23.10.2022
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
specjalista (Mid / Regular)
Obowiązki:
W procesie oceny ryzyka: uczestniczy w identyfikacji zagrożeń, sprawdza stosowanie środków kontroli ryzyka, dokonuje zapisów w dokumentacji
W procesach szkoleń BHP: szkoli pracowników w ogólnych aspektach bhp i prowadzi dokumentację, administruje dokumentacją z ww. szkoleń i wprowadza do SAP HR
W zakresie audytów: realizuje planowe audyty wg cheklist oraz audyty doraźne wg wytycznych Kierownika lub Specjalisty, przygotowuje zalecenia dot. niezgodności
W procesie badania wypadków i incydentów: ustala i dokumentuje okoliczności i przyczyny wg. wytycznych specjalisty / kierownika, przygotowuje propozycje wniosków i zaleceń, przygotowuje raporty i zestawienia, kontroluje realizację wniosków i zaleceń
W zakresie procedur i instrukcji BHP: opracowuje projekty procedur i instrukcji ogólnych, udziela porad i wskazówek pracownikom zakresie bhp
W zakresie projektów: przygotowuje opinie i propozycje dot. projektów, w tym projektów inwestycyjnych i zmian na stanowiskach pracy, bierze udział w zespołach zadaniowych weryfikuje warunki dopuszczenia do eksploatacji maszyn, obiektów i stanowisk pracy
Rekomenduje, opracowuje i realizuje projekty, programy zaangażowania pracowników w sprawy BHP
Zarządzanie podległym zespołem poprzez m.in.: właściwy dobór pracowników, przeprowadzanie ocen mających na celu dalszy rozwój pracowników, planowanie i organizowanie pracy podwładnym w sposób zapewniający przestrzeganie obowiązujących przepisów, wymaganą wydajność i należytą jakość pracy
Nadzorowanie odpowiedniej organizacji pracy na poszczególnych odcinkach wydziału zapewniając realizację planów produkcyjnych, z równoczesnym efektywnym wykorzystaniem wszelkich zasobów biorących udział w procesie produkcji
Nadzorowanie i modyfikowanie przebiegu procesów technologicznych i optymalizacyjnych przy ścisłej współpracy z Działem Głównego Technologa i Optymalizacji Produkcji
Wpływanie na poprawę efektywności pracy i kosztów pracy poprzez wdrażanie nowych rozwiązań organizacyjnych i technicznych
Kontrolowanie surowca na każdym etapie procesu produkcyjnego w podległym obszarze oraz podejmowanie skutecznych działań korygujących w sytuacjach tego wymagających
Nadzorowanie prawidłowej rejestracji czasu pracy, przestrzegania procedur i instrukcji oraz prawidłową rejestrację przepływu masy
Opracowanie sprawozdań, raportów i analiz dotyczących wyników operacyjnych oraz przekazywanie informacji koniecznych do ewentualnych modyfikacji strategii działania
Realizacja polityki zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produkowanej żywności w zakładzie w tym: wystawianie atestów jakościowych i raportów przedwysyłkowych
Kontrola surowca/produktu/materiału pomocniczego na zgodność ze specyfikacją
Kontrola przebiegu procesów produkcyjnych na zgodność z wymaganiami zakładowymi
Dokonywanie kontroli śród produkcyjnych, przedprodukcyjnych i przestrzeganie przez pracowników zasad dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej (GMP i GHP) oraz zasad HACCP
Rejestracja wyników przeprowadzonych kontroli w systemie komputerowym
Weryfikacja w obszarach produkcji prawidłowości monitorowania Krytycznych Kontrolnych Punktów, przestrzeganiu instrukcji i procedur obowiązujących w zakładzie
Współpraca ze służbami technicznymi, nadzorem produkcyjnym, firmą myjącą w zakresie przeprowadzanych kontroli, wystąpienia niezgodności i podejmowanych działań naprawczych
Sporządzanie reklamacji dla dostawców spoza grupy (QM)
Przeprowadzanie szkoleń dla nowozatrudnionych pracowników w dziale KJ oraz dla pracowników produkcji
Zarządzanie podległym zespołem poprzez m.in.: właściwy dobór pracowników, przeprowadzanie ocen mających na celu dalszy rozwój pracowników, planowanie i organizowanie pracy podwładnym w sposób zapewniający przestrzeganie obowiązujących przepisów, wymaganą wydajność i należytą jakość pracy
Nadzorowanie odpowiedniej organizacji pracy na poszczególnych odcinkach wydziału zapewniając realizację planów produkcyjnych, z równoczesnym efektywnym wykorzystaniem wszelkich zasobów biorących udział w procesie produkcji
Nadzorowanie i modyfikowanie przebiegu procesów technologicznych i optymalizacyjnych przy ścisłej współpracy z Działem Głównego Technologa i Optymalizacji Produkcji
Wpływanie na poprawę efektywności pracy i kosztów pracy poprzez wdrażanie nowych rozwiązań organizacyjnych i technicznych
Kontrolowanie surowca na każdym etapie procesu produkcyjnego w podległym obszarze oraz podejmowanie skutecznych działań korygujących w sytuacjach tego wymagających
Nadzorowanie prawidłowej rejestracji czasu pracy, przestrzegania procedur i instrukcji oraz prawidłową rejestrację przepływu masy
Opracowanie sprawozdań, raportów i analiz dotyczących wyników operacyjnych oraz przekazywanie informacji koniecznych do ewentualnych modyfikacji strategii działania
Realizacja polityki zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produkowanej żywności w zakładzie w tym: opracowanie i weryfikacja dokumentacji systemowej (karty monitoringu, CP, CCP, SSOP/SPS, HACCP)
Kontrola przestrzegania obowiązujących zasad dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej, systemu HACCP oraz standardowych sanitarnych procedur operacyjnych
Prowadzenie szkolenia dla nowozatrudnionych pracowników, oraz wszystkich pracowników Zakładu w ramach rocznego harmonogramu szkoleń
Weryfikacja prac firmy zewnętrznej świadczącej usługi zabezpieczenia zakładu przed szkodnikami
Współpracuje z audytorami zewnętrznymi i Inspekcją Weterynaryjną poprzez dostarczanie dokumentacji oraz informacji niezbędnych do wykonania audytu/kontroli
Współpraca z laboratoriami zewnętrznymi w zakresie przeprowadzanych badań mikrobiologicznych i fizykochemicznych wody używanej w zakładzie
Współpraca ze służbami technicznymi, nadzorem produkcyjnym w zakresie analizy przyczyn wystąpienia niezgodności i podejmowanych działań naprawczych