Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Nadzór nad kontrolą procesu produkcyjnego w celu zapewnienia najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktu i/lub jej poprawy
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach, weryfikacji jakości produktów
Raportowanie ewentualnych niezgodności, podejmowanie działań korygujących, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesów produkcyjnych w celu poprawy jakości produktu i bezpieczeństwa żywności
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie GMP, GHP, HACCP dla zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
Weryfikacja danych ilościowych i jakościowych w systemie Navision (ERP)
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych
Aktywny udział w testach nowych produktów, nadzór nad pomiarami kontrolnymi, kontrolą produktów testowych i dokumentowaniem
Praktyczna weryfikacja i udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej
McDonald´s Account Manager - Central Eastern Europe
Ostróda
Wygasła: 17.11.2023
full-time
umowa o pracę
full office work
team manager
Obowiązki:
Lead the Central Eastern European commercial function while ensuring that the business stays on the front foot in terms of identifying and responding to customer requirements
Assist in the maintenance of Key Account opportunities to support business growth and increase profitability and continue a positive development of McDonald’s relationship
Analyse existing business and new business potential across region Central East Europe, to aid the identification and delivery of ‘good’ business opportunities across all markets
Manage the introduction and timely launch of new or promotional products to meet the deadlines specified in the promotional calendar through effective communication with the NPD manager
Cooperation with the Customer Support function and assist McDonald's restaurants as well as franchisees
Proper and timely processing of all incoming vendor invoices in compliance with tax and commercial law requirements as well as internal company guidelines
Recording, checking, account assignment and posting of all incoming invoices
Processing and monitoring payment transactions and handling reminders
Preparatory monthly, quarterly and year-end closing work such as account clarification and balance reconciliation
First point of contact for suppliers and internal departments
Mainly support for the domestic and international tax affairs of OSI group companies in Europe
Reviewing domestic and foreign corporate tax returns according to US GAAP, IFRS and local GAAP and ensuring compliance with deadlines
Liaising with domestic and foreign tax authorities, auditors, suppliers, customers and the international finance, treasury and legal functions
Ensure correct application of European VAT regulations by liaising with external advisors, conducting regular checks and following up on regulation changes
Reviewing US GAAP tax provisions
Support European transfer pricing work, including BEPS, country-by-country reporting and global documentation activities
Support management in projects and ensuring proper, efficient and timely implementation from a tax perspective
Tax collection, management and analysis from a risk assessment perspective
Preparation of technical tax analyses and documentation on key financial transactions
Mainly support for the domestic and international tax affairs of OSI group companies in Europe
Reviewing domestic and foreign corporate tax returns according to US GAAP, IFRS and local GAAP and ensuring compliance with deadlines
Liaising with domestic and foreign tax authorities, auditors, suppliers, customers and the international finance, treasury and legal functions
Ensure correct application of European VAT regulations by liaising with external advisors, conducting regular checks and following up on regulation changes
Reviewing US GAAP tax provisions
Support European transfer pricing work, including BEPS, country-by-country reporting and global documentation activities
Support management in projects and ensuring proper, efficient and timely implementation from a tax perspective
Tax collection, management and analysis from a risk assessment perspective
Preparation of technical tax analyses and documentation on key financial transactions
Wdrażanie i nadzór nad funkcjonowaniem procedur przyjęcia surowców mięsnych (przyjęcie surowców, kontrola organoleptyczna i mikrobiologiczna, inne analizy, przygotowanie surowców do produkcji)
Zarządzanie reklamacjami do dostawców surowców mięsnych (komunikacja z dostawcami, analiza ryzyka
Zarządzanie niezgodnościami z audytów u dostawców surowców mięsnych (szybkie reagowanie, komunikacja, wiedza o niezgodnościach)
Uczestnictwo w audytach dostawców mięsa prowadzonych przez OSI Europa
Weryfikacja działań korygujących wdrożonych po audytach u dostawców mięsa (audyty 2-giej i 3-ciej strony)
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych, prowadzenie baz danych (wyniki kontroli jakości surowców, listy dostawców, KPI i inne)
Praca w systemie ERP (Navision)
Raportowanie ewentualnych niezgodności, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesu
Dbanie o zachowanie i/lub poprawę bezpieczeństwa i jakości surowców
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie kontroli jakości surowców mięsnych dla pracowników i dostawców
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach i weryfikacji jakości surowców
Udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej, terminowa aktualizacja
Nadzór nad kontrolą procesu produkcyjnego w celu zapewnienia najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktu i/lub jej poprawy
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach, weryfikacji jakości produktów
Raportowanie ewentualnych niezgodności, podejmowanie działań korygujących, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesów produkcyjnych w celu poprawy jakości produktu i bezpieczeństwa żywności
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie GMP, GHP, HACCP dla zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
Weryfikacja danych ilościowych i jakościowych w systemie Navision (ERP)
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych
Aktywny udział w testach nowych produktów, nadzór nad pomiarami kontrolnymi, kontrolą produktów testowych i dokumentowaniem
Praktyczna weryfikacja i udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej
Nadzór nad kontrolą procesu produkcyjnego w celu zapewnienia najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktu i/lub jej poprawy
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach, weryfikacji jakości produktów
Raportowanie ewentualnych niezgodności, podejmowanie działań korygujących, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesów produkcyjnych w celu poprawy jakości produktu i bezpieczeństwa żywności
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie GMP, GHP, HACCP dla zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
Weryfikacja danych ilościowych i jakościowych w systemie Navision (ERP)
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych
Aktywny udział w testach nowych produktów, nadzór nad pomiarami kontrolnymi, kontrolą produktów testowych i dokumentowaniem
Praktyczna weryfikacja i udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej
Wdrażanie i nadzór nad funkcjonowaniem procedur przyjęcia surowców mięsnych (przyjęcie surowców, kontrola organoleptyczna i mikrobiologiczna, inne analizy, przygotowanie surowców do produkcji)
Zarządzanie reklamacjami do dostawców surowców mięsnych (komunikacja z dostawcami, analiza ryzyka
Zarządzanie niezgodnościami z audytów u dostawców surowców mięsnych (szybkie reagowanie, komunikacja, wiedza o niezgodnościach)
Uczestnictwo w audytach dostawców mięsa prowadzonych przez OSI Europa
Weryfikacja działań korygujących wdrożonych po audytach u dostawców mięsa (audyty 2-giej i 3-ciej strony)
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych, prowadzenie baz danych (wyniki kontroli jakości surowców, listy dostawców, KPI i inne)
Praca w systemie ERP (Navision)
Raportowanie ewentualnych niezgodności, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesu
Dbanie o zachowanie i/lub poprawę bezpieczeństwa i jakości surowców
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie kontroli jakości surowców mięsnych dla pracowników i dostawców
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach i weryfikacji jakości surowców
Udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej, terminowa aktualizacja
Wdrażanie i nadzór nad funkcjonowaniem procedur przyjęcia surowców mięsnych (przyjęcie surowców, kontrola organoleptyczna i mikrobiologiczna, inne analizy, przygotowanie surowców do produkcji)
Zarządzanie reklamacjami do dostawców surowców mięsnych (komunikacja z dostawcami, analiza ryzyka
Zarządzanie niezgodnościami z audytów u dostawców surowców mięsnych (szybkie reagowanie, komunikacja, wiedza o niezgodnościach)
Uczestnictwo w audytach dostawców mięsa prowadzonych przez OSI Europa
Weryfikacja działań korygujących wdrożonych po audytach u dostawców mięsa (audyty 2-giej i 3-ciej strony)
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych, prowadzenie baz danych (wyniki kontroli jakości surowców, listy dostawców, KPI i inne)
Praca w systemie ERP (Navision)
Raportowanie ewentualnych niezgodności, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesu
Dbanie o zachowanie i/lub poprawę bezpieczeństwa i jakości surowców
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie kontroli jakości surowców mięsnych dla pracowników i dostawców
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach i weryfikacji jakości surowców
Udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej, terminowa aktualizacja
Odpowiedzialność za krajowe i międzynarodowe sprawy podatkowe spółek grupy OSI w Europie
Przegląd krajowych i zagranicznych deklaracji podatkowych przedsiębiorstw zgodnie z US GAAP, IFRS i lokalnymi GAAP oraz zapewnienie zgodności z terminami
Współpraca z krajowymi i zagranicznymi organami podatkowymi, audytorami, dostawcami, klientami oraz międzynarodowymi jednostkami finansowymi, skarbowymi i prawnymi
Zapewnienie prawidłowego stosowania europejskich przepisów o VAT poprzez współpracę z zewnętrznymi doradcami, przeprowadzanie regularnych kontroli i śledzenie zmian w przepisach
Przegląd przepisów podatkowych US GAAP
Wspieranie europejskich prac związanych z cenami transferowymi, w tym BEPS, sprawozdawczości według krajów i globalnej dokumentacji
Wspieranie kierownictwa w projektach i zapewnienie właściwej, skutecznej i terminowej realizacji z perspektywy podatkowej
Pobór, zarządzanie i analiza podatków z perspektywy oceny ryzyka
Przygotowywanie technicznych analiz podatkowych oraz dokumentacji dotyczącej kluczowych transakcji finansowych
poprawności i bezpieczeństwa funkcjonowania instalacji i urządzeń technicznych.
Udział we wdrażaniu działań prewencyjnych.
Raportowanie wskaźników dotyczacych napraw i konserwacji instalacji i urządzeń technicznych.
Udział w procesach modernizacji
optymalizacji i inwestycji w park maszynowy.
Współpraca z innymi działami Spółki.
Współpraca z firmami i instytucjami zewnętrznymi.
Godziny pracy:I- 7-15
Responsible for definition, design and implementation of process improvement projects within OSI Way of Operations in conjunction with the Site Management in all functions and in cooperation with the central Operations Excecutive team
Ensure integration and alignment with business and site strategies and driving our OPERATIONAL EXCELLENCE approach
Work with local plant management and International Team to identify key projects that will provide the optimum benefits to our customers and the plant business results
Identify, initiate and execute CAPEX projects with a high focus on continuous improvement, cost efficiency and maximize product reliability and minimize cost in alignment with Plant Management and International team, ensuring timing, budget and defined project success factors
Promote and share best practices between the facilities – as well for Operational Excellence methods and tools
Provide leadership in supporting team work, in problem solving tools and facilitates team meetings with the Process Owner, and ensure that team decisions are made in a timely manner
Ensures team facilitation, mentoring and coaching regarding results orientation, application of tools and methods and the direction regarding corrective measures for sustainable results
Provide management with results: project status updates, feedback and appropriate reporting on key process focused objectives
Coaching and Training in methods, tools and the Lean Six Sigma approach to ensure the success of projects
Maintain close contact and cooperation with colleagues in Operational Excellence functions at other European entities and Central Operation Excellence team
Usuwanie bieżących awarii związanych z pracą maszyn i urządzeń.
Zapewnienie ciągłości
poprawności i bezpieczeństwa funkcjonowania parku maszynoweg.
Udział we wdrażaniu działań prewencyjnych.
Raportowanie wskaźników dotyczących napraw i konserwacji parku maszynowego.
Udział w procesach modernizacji
optymalizacji i inwestycji w park maszynowy.
Współpraca z innymi działami Spółki.
Współpraca z firmami i instytucjami zewnętrznymi
poprawności i bezpieczeństwa funkcjonowania instalacji i urządzeń technicznych.
Udział we wdrażaniu działań prewencyjnych.
Raportowanie wskaźników dotyczacych napraw i konserwacji instalacji i urządzeń technicznych.
Udział w procesach modernizacji
optymalizacji i inwestycji w park maszynowy.
Współpraca z innymi działami Spółki.
Współpraca z firmami i instytucjami zewnętrznymi.
Godziny pracy:I- 7-15
Usuwanie bieżących awarii związanych z pracą maszyn i urządzeń.
Zapewnienie ciągłości
poprawności i bezpieczeństwa funkcjonowania parku maszynoweg.
Udział we wdrażaniu działań prewencyjnych.
Raportowanie wskaźników dotyczących napraw i konserwacji parku maszynowego.
Udział w procesach modernizacji
optymalizacji i inwestycji w park maszynowy.
Współpraca z innymi działami Spółki.
Współpraca z firmami i instytucjami zewnętrznymi
poprawności i bezpieczeństwa funkcjonowania instalacji i urządzeń technicznych.
Udział we wdrażaniu działań prewencyjnych.
Raportowanie wskaźników dotyczacych napraw i konserwacji instalacji i urządzeń technicznych.
Udział w procesach modernizacji
optymalizacji i inwestycji w park maszynowy.
Współpraca z innymi działami Spółki.
Współpraca z firmami i instytucjami zewnętrznymi.
Godziny pracy:I- 7-15
Nadzór nad kontrolą procesu produkcyjnego w celu zapewnienia najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktu i/lub jej poprawy
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach, weryfikacji jakości produktów
Raportowanie ewentualnych niezgodności, podejmowanie działań korygujących, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesów produkcyjnych w celu poprawy jakości produktu i bezpieczeństwa żywności
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie GMP, GHP, HACCP dla zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności
Weryfikacja danych ilościowych i jakościowych w systemie Navision (ERP)
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych
Aktywny udział w testach nowych produktów, nadzór nad pomiarami kontrolnymi, kontrolą produktów testowych i dokumentowaniem
Praktyczna weryfikacja i udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej
Raportowanie ewentualnych niezgodności, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesów produkcyjnych w celu poprawy jakości i bezpieczeństwa żywności, akceptowanie proponowanych działań korygujących;
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie GMP, GHP, HACCP dla zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności;
Weryfikacja danych ilościowych i jakościowych w systemie Navision (ERP);
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych;
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach i weryfikacji jakości produktów,
Aktywny udział w testach nowych produktów, nadzór nad pomiarami kontrolnymi, kontrolą produktów testowych i dokumentowaniem;
Nadzór nad kontrolą procesu produkcyjnego w celu zapewnienia najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktu;
Udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej, terminowa aktualizacja;
Współpraca z innymi działami Spółki oraz z firmami i instytucjami zewnętrznymi
Raportowanie ewentualnych niezgodności, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesów produkcyjnych w celu poprawy jakości i bezpieczeństwa żywności, akceptowanie proponowanych działań korygujących;
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie GMP, GHP, HACCP dla zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności;
Weryfikacja danych ilościowych i jakościowych w systemie Navision (ERP);
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych;
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach i weryfikacji jakości produktów,
Aktywny udział w testach nowych produktów, nadzór nad pomiarami kontrolnymi, kontrolą produktów testowych i dokumentowaniem;
Nadzór nad kontrolą procesu produkcyjnego w celu zapewnienia najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktu;
Zgłaszanie uwag i wniosków do przełożonego w celu zapewnienia i poprawy warunków BHP i ochrony przeciwpożarowej w Dziale Zapewnienia Jakości;
Udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej, terminowa aktualizacja;
Współpraca z innymi działami Spółki oraz z firmami i instytucjami zewnętrznymi
Nadzór nad księgowaniem faktur zakupu surowca oraz faktur kosztowych
Współpraca w zakresie prawidłowej ewidencji i rozliczania środków trwałych
Weryfikacja dokumentów pod względem podatkowym i rachunkowym
Bieżąca analiza i weryfikacja zapisów na kontach księgowych
Wsparcie przy rozliczaniu produkcji
Sprawdzanie podatku VAT i przygotowywanie JPK VAT, VAT-UE w tym zakresie
Podatek u źródła – identyfikacja obowiązku, kalkulacja, dopilnowanie płatności, sporządzanie deklaracji, uzyskiwanie certyfikatów rezydencji oraz innych niezbędnych dokumentów
Uzgadnianie i analiza sald kont
Wsparcie Głównej Księgowej podczas zamknięcia okresów sprawozdawczych
Kontakt i współpraca z instytucjami zewnętrznymi tj. GUS, NBP, Intrastat
Wdrażanie i nadzór nad funkcjonowaniem procedur przyjęcia surowców mięsnych (przyjęcie surowców, kontrola organoleptyczna i mikrobiologiczna, inne analizy, przygotowanie surowców do produkcji)
Zarządzanie reklamacjami do dostawców surowców mięsnych (komunikacja z dostawcami, analiza ryzyka, bieżące kontakty z pracownikami przyjęcia surowców i OSI Europa)
Zarządzanie niezgodnościami z audytów u dostawców surowców mięsnych (szybkie reagowanie, komunikacja, wiedza o niezgodnościach)
Uczestnictwo w audytach dostawców mięsa prowadzonych przez OSI Europa
Weryfikacja działań korygujących wdrożonych po audytach u dostawców mięsa (audyty 2-giej i 3-ciej strony)
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych, prowadzenie baz danych (wyniki kontroli jakości surowców, listy dostawców, KPI i inne)
Praca w systemie ERP (Navision)
Raportowanie ewentualnych niezgodności, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesu
Dbanie o zachowanie i/lub poprawę bezpieczeństwa i jakości surowców
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie kontroli jakości surowców mięsnych dla pracowników i dostawców
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach i weryfikacji jakości surowców
Udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej, terminowa aktualizacja
Współpraca z innymi działami Spółki oraz firmami i instytucjami zewnętrznymi
Tworzenie, koordynacja i prowadzenie projektów Product Development w ramach OSI Food Solutions Poland
Wspieranie wdrażania rozwoju nowych produktów oraz rozwój istniejących produktów i procesów, zgodnie ze strategicznymi planami/celami produkcji i sprzedaży oraz stosowanymi rozwiązaniami technologicznymi
Wspieranie działań podejmowanych w celu zapewnienia stabilnej jakości produktu
Prowadzenie prac rozwojowych i przygotowywanie dokumentacji zgodnie z przebiegiem procesu PD
Przygotowywanie wysokiej jakości próbek i praca nad rozwojem produktu, w oparciu o informacje zwrotne i/lub instrukcje od menedżera / zespołu sprzedaży
Przygotowywanie specyfikacji surowców dla nowych składników w bazie danych
Wsparcie kontroli jakości w zakresie specyfikacji wyrobów gotowych
Dzielenie się najlepszą wiedzą i praktykami w ramach organizacji OSI Europe
Przygotowywanie zbiorczych raportów i informacji z zakresu PD dla klientów lub innych działów OSI
Raportowanie ewentualnych niezgodności, proponowanie usprawnień i modyfikacji procesów produkcyjnych w celu poprawy jakości i bezpieczeństwa żywności, akceptowanie proponowanych działań korygujących;
Prowadzenie szkoleń wstępnych i doraźnych w zakresie GMP, GHP, HACCP dla zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności;
Weryfikacja danych ilościowych i jakościowych w systemie Navision (ERP);
Analiza danych, przygotowywanie i terminowe dostarczanie raportów jakościowych;
Niezależność i bezstronność w prowadzonych kontrolach i weryfikacji jakości produktów,
Aktywny udział w testach nowych produktów, nadzór nad pomiarami kontrolnymi, kontrolą produktów testowych i dokumentowaniem;
Nadzór nad kontrolą procesu produkcyjnego w celu zapewnienia najwyższej jakości i bezpieczeństwa produktu;
Zgłaszanie uwag i wniosków do przełożonego w celu zapewnienia i poprawy warunków BHP i ochrony przeciwpożarowej w Dziale Zapewnienia Jakości;
Udział w tworzeniu wewnętrznych procedur i dokumentacji jakościowej, terminowa aktualizacja;
Współpraca z innymi działami Spółki oraz z firmami i instytucjami zewnętrznymi
Aktywny udział w procesie rozbudowy zakładu produkcyjnego w tym instalacji amoniakalnej, chłodniczej, grzewczej, parowej, gazowej, itp. oraz udział w pracach instalacyjnych urządzeń produkcyjnych. – ścisła współpraca z Leaderem projektu;
Raportowanie i monitorowanie wskaźników procesu i postępu prac projektowych do zespołu OSI;
Organizacja i nadzorowanie pracy podległych pracowników;
Tworzenie i nadzór nad okresowymi harmonogramami przeglądów technicznych i remontów w oparciu o zapisy w dokumentacji technicznej oraz analizę ich sprawności;
Nadzór nad usuwaniem bieżących awarii, analiza przyczyn i skutków awarii związanych z pracą maszyn i urządzeń;
Zapewnienie ciągłości, poprawności i bezpieczeństwa funkcjonowania parku maszynowego;
Planowanie i wdrażanie działań prewencyjnych;
Tworzenie, aktualizacja i nadzór nad dokumentacją techniczną maszyn, urządzeń;
Raportowanie wskaźników dotyczących napraw i konserwacji parku maszynowego
Odpowiedzialność za planowanie, zakupy oraz magazyn części zamiennych i eksploatacyjnych
Współpraca z działem produkcji w celu synchronizacji prac działu technicznego i serwisów zewnętrznych
Nadzór nad procesami modernizacji, optymalizacji i inwestycji w park maszynowy
Inicjowanie i wdrażanie nowych rozwiązań w obszarze infrastruktury, parku maszynowego oraz metod produkcji
Współpraca z innymi działami Spółki oraz z firmami i instytucjami zewnętrznymi
Regularne audyty dostawców mięsa drobiowego zgodnie z wewnętrznymi wytycznymi i standardami
Opracowanie, wdrożenie i ciągłe doskonalenie norm, systemów zapewniania jakości oraz środków opartych na wynikach dostawców mięsa drobiowego
Nadzór techniczny nad wszystkimi zakładami OSI w sektorze drobiarskim w zakresie wewnętrznych i zewnętrznych standardów jakości i zadań w obszarze uboju/rozbioru oraz wsparcie w zakresie kontroli surowców i towarów przychodzących
Wsparcie dostawców surowców w zakresie wdrażania ciągłych ulepszeń i systemów zapobiegawczych w zakresie dobrostanu zwierząt, dobrych praktyk produkcyjnych, bezpieczeństwa żywności i identyfikowalności
Prowadzenie projektów w oparciu o bieżące wymagania klientów w celu optymalizacji jakości produktów
Przygotowywanie prezentacji z dziedziny, jak również komunikacja i prezentacja danych i projektów wewnątrz i na zewnątrz
Kontrola wewnętrznej i zewnętrznej puli informacji oraz niezbędnej dokumentacji, jak również przygotowanie i utrzymanie ocen statystycznych
Wdrażanie i usprawnianie procesów w zakładach produkcyjnych we współpracy z lokalnymi zespołami
Tworzenie, koordynacja i zarządzanie projektami rozwoju produktów w zakładach przetwórczych i współprodukcyjnych w Europie
Wspieranie wdrażania nowych produktów oraz ulepszanie i dostosowywanie istniejących produktów i procesów zgodnie ze strategicznymi planami produkcji i sprzedaży z wykorzystaniem istniejących technologii
Wdrażanie specyfikacji surowcowych nowych składników do bazy danych, aktualizacja receptur w bazie danych oraz zapewnienie prowadzenia dokumentacji projektowej
Interfejs zarządzania projektem z lokalnym zespołem produkcyjnym dla prób linii i produkcji początkowej
Dostarczanie danych do działu controllingu
Przekładanie informacji zwrotnych na innowacje produktowe i inicjowanie kolejnych kroków rozwojowych