Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Do obowiązków pracownika administracji zwanego kierownikiem gospodarczym należy:
a) kierowanie zespołem pracowników obsługi
b) prawidłowe zabezpieczenie majątku ruchomego
pieczęci i dokumentacji przedszkola
środków pieniężnych otrzymywanych do rozliczenia
c) sprawowanie opieki nad całością pomieszczeń i sprzętu przedszkola;
d) współdziałanie z dyrektorem w sprawach związanych z utrzymaniem w stanie używalności pomieszczeń i sprzętu przedszkola /remonty i konserwacje/
e) odpowiedzialność za właściwe zabezpieczenie i przygotowanie obiektów przedszkolnych do normalnego funkcjonowania
f) nadzorowanie remontów
g) zaopatrywanie przedszkola w żywność i sprzęt;
h) nadzorowanie przyrządzania posiłków i przydzielania porcji żywnościowych dzieciom i personelowi
i) sporządzanie jadłospisów i raportów żywieniowych
przestrzeganie stawki żywieniowej
j) pobieranie opłat od rodziców z tytułu korzystania z usług przedszkola
k) prowadzenie magazynów oraz dokumentacji magazynowej i finansowej zgodnie z obowiązującymi przepisami
l) uczestniczenie w ogólnych zebraniach rodzicielskich
naradach roboczych w razie potrzeby w posiedzeniach rady pedagogicznej i rady rodziców
m) uczestniczenie przy kasacji sprzętu i spisie z natury
n) prowadzenie ewidencji przedmiotów trwałych
o) ścisła współpraca z księgowym w DBFO
p) wykonywanie innych czynności poleconych przez dyrektora przedszkola
tj.:
a) dbałość o stan techniczny obiektu placówki oraz otoczenia
b) codzienną kontrolę zabezpieczenia przed pożarem
kradzieżą
c) zapobieganie uszkodzeniu lub zniszczeniu mienia placówki
d) dokonywanie drobnych napraw sprzętów
zabawek
urządzeń nie wymagających specjalistycznego przygotowania
e) systematyczne lokalizowanie usterek występujących w przedszkolu poprzez częste dokonywanie przeglądów pomieszczeń przedszkolnych i zgłaszanie o tym fakcie intendentowi
księgowej lub dyrektorowi przedszkola
f) podejmowanie doraźnych
niezbędnych środków dla zabezpieczenia placówki przed wadliwym funkcjonowaniem urządzeń
g) alarmowanie odpowiednich służb oraz dyrektora w przypadku zaistnienia stanu zagrożenia zdrowia
życia czy mienia.
- utrzymanie czystości w przedszkolu i w ogrodzie
tj.:
a) zamiatanie
podlewanie
odśnieżanie
posypywanie piaskiem (zależnie od potrzeb) całego terenu wokół budynku i na zewnątrz ogrodzenia (przy bramie wjazdowej i furtce wejściowej)
b) w porze letniej skrapianie terenu zabaw dzieci
c) dbałość o roślinność w ogrodzie
o stan techniczny sprzętu ogrodowego i piaskownic (zgłaszanie o wymianie piasku)
d) zamiatanie chodników wewnętrznych i chodnika zewnętrznego przed wejściem do przedszkola
e) utrzymanie w czystości śmietnika
f) wywieszanie flagi państwowej w dniach poprzedzających święta państwowe.
- prace organizacyjno-porządkowe tj.:
a) dokonywanie zakupu artykułów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania przedszkola oraz zleconych przez intendenta
b) utrzymanie wzorowej czystości i porządku na stanowisku pracy
c) odpowiedzialność materialna za powierzony sprzęt
narzędzia
materiały
oszczędne gospodarowanie nimi
d) zabezpieczenie przed kradzieżą rzeczy i przedmiotów znajdujących się w przydzielonych pomieszczeniach
e) podejmowanie obowiązków zleconych przez dyrektora
wynikających z potrzeb placówki
f) przyjmowanie dodatkowych obowiązków wynikających z czasowej nieobecności innych pracowników zakres obowiązków.
*Godziny pracy: 06:30-11:30
- konserwacja sprzętów w przedszkolu
- naprawa drobnych sprzętów
- dostawa towaru
- prace gospodarcze w obrębie przedszkola
- wykonywanie innych czynności poleconych przez dyrektora przedszkola
wynikających z organizacji placówki
od 2 130 PLN
Ogłoszenie Archiwalne
Ogłoszenie Archiwalne
Pomoc kuchenna
Warszawa
Wygasła: 24.02.2022
Umowa o pracę na czas określony
Obowiązki:
1. Pomoc w sporządzaniu posiłków według poleceń kucharki.
2. Utrzymanie czystości w pomieszczeniach kuchni.
3. Utrzymanie w czystości naczyń
garnków
narzędzi oraz urządzeń stołowych i kuchennych.
4. Codzienne wyparzanie naczyń stołowych i kuchennych.
5. Natychmiastowe zgłaszanie kucharce lub innym osobom z kierownictwa szkoły wszelkich zauważonych zagrożeń lub awarii i usterek w wyposażeniu kuchni.
6. Wykonywanie innych
szczegółowych poleceń związanych z zajmowanym stanowiskiem wydawanych przez kucharkę.
7. Dbanie o powierzony sprzęt szkolny oraz ład i porządek w miejscu pracy