Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Brak treści. Ta firma nie uzupełniła zakładki “O firmie”.
Rekrutacje prowadzone przez firmę:
Wszystkie (35)Aktualne ( 0 )Archiwalne ( 35 )
Kucharz/rka
Mielno
Wygasła: 08.11.2023
Umowa o pracę na czas określony
Obowiązki:
- obliczanie wartości odżywczej i energetycznej potraw;
- pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych;
- zabezpieczanie przed zepsuciem surowców
półproduktów i wyrobów gotowych;
- ocena surowców
półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;
- obróbka wstępna surowców (ręczna
mechaniczna
termiczna);
- gastronomiczny rozbiór mięsa;
- wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw
owoców i grzybów
mleka i przetworów
jaj
mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych
dziczyzny
drobiu
ryb oraz potraw z podrobów
potraw półmięsnych i jarskich
wyrobów garmażeryjnych;
- posługiwanie się narzędziami
maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja;
- przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości
- serwowanie potraw i napojów.
- doradzanie klientom i udzielanie informacji na temat oferowanych dań
- doradzanie przy wyborze odpowiedniego zestawu potraw i napojów z uwzględnieniem wymagań dietetycznych i przyzwyczajeń
- właściwe nakrycie stołu w zależności od rodzaju imprezy (także w obecności gości)
- sprawdzanie czystości podawanych naczyń i przyborów
- dbanie o ich właściwy wygląd potraw
- obliczanie wartości odżywczej i energetycznej potraw;
- pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych;
- zabezpieczanie przed zepsuciem surowców
półproduktów i wyrobów gotowych;
- ocena surowców
półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;
- obróbka wstępna surowców (ręczna
mechaniczna
termiczna);
- gastronomiczny rozbiór mięsa;
- wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw
owoców i grzybów
mleka i przetworów
jaj
mięsa zwierząt rzeźnych i przetworów mięsnych
dziczyzny
drobiu
ryb oraz potraw z podrobów
potraw półmięsnych i jarskich
wyrobów garmażeryjnych;
- posługiwanie się narzędziami
maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw i napojów oraz bieżąca konserwacja;
- przygotowanie sali konsumenckiej do obsługi gości
- serwowanie potraw i napojów.
- doradzanie klientom i udzielanie informacji na temat oferowanych dań
- doradzanie przy wyborze odpowiedniego zestawu potraw i napojów z uwzględnieniem wymagań dietetycznych i przyzwyczajeń
- właściwe nakrycie stołu w zależności od rodzaju imprezy (także w obecności gości)
- sprawdzanie czystości podawanych naczyń i przyborów
- dbanie o ich właściwy wygląd potraw
przygotowywanie dań zgodnie z obowiązującymi recepturami i standardami;
dbanie o wysoką jakość, świeżość i dobrą prezentację dań;
utrzymywanie porządku i higieny na stanowisku pracy;
wsparcie sprawnego funkcjonowania działu gastronomii, w którym wszystkie doświadczenia gości w zakresie gastronomii są dostarczane na najwyższym poziomie