Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Brak treści. Ta firma nie uzupełniła zakładki “O firmie”.
Rekrutacje prowadzone przez firmę:
Wszystkie (117)Aktualne ( 0 )Archiwalne ( 117 )
Wsparcie produkcji i magazynu (Mycie i Dezynfekcja)
Legnica
Wygasła: 10.12.2024
Umowa o pracę na okres próbny
Obowiązki:
• Zapewnienie odpowiedniego stanu czystości mytych elementów
obszarów na liniach produkcyjnych
• Sumienne i dokładne sprzątanie przydzielonych obszarów
pomieszczeń
maszyn
sprzętu pomocniczego oraz innych wyznaczonych elementów
• Mycie
pianowanie
płukanie i dezynfekcja mytych elementów zgodnie z obowiązującymi planami mycia i dezynfekcji
• Utrzymywanie odpowiednich wytycznych dotyczących bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie prac związanych z myciem i dezynfekcją
• Praca zgodnie z wytycznymi wdrożonych systemów jakości podczas czynności mycia i dezynfekcji
• Staranne i oszczędne obchodzenie się z materiałami i urządzeniami w trakcie prac związanych z myciem i dezynfekcją
Wsparcie produkcji i magazynu (Mycie i Dezynfekcja)
Legnica
Wygasła: 14.10.2024
Umowa o pracę na okres próbny
Obowiązki:
• Zapewnienie odpowiedniego stanu czystości mytych elementów
obszarów na liniach produkcyjnych
• Sumienne i dokładne sprzątanie przydzielonych obszarów
pomieszczeń
maszyn
sprzętu pomocniczego oraz innych wyznaczonych elementów
• Mycie
pianowanie
płukanie i dezynfekcja mytych elementów zgodnie z obowiązującymi planami mycia i dezynfekcji
• Utrzymywanie odpowiednich wytycznych dotyczących bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie prac związanych z myciem i dezynfekcją
• Praca zgodnie z wytycznymi wdrożonych systemów jakości podczas czynności mycia i dezynfekcji
• Staranne i oszczędne obchodzenie się z materiałami i urządzeniami w trakcie prac związanych z myciem i dezynfekcją
zapewnienie i realizacja wytyczonych przez kierownictwo celów
zgodnie ze strategią przedsiębiorstwa
• sumienna realizacja wytycznych ze strony przełożonych odnośnie optymalizacji produktywności w obszarze produkcji
• organizowanie pracy przy obsługiwanej linii produkcyjnej
• utrzymywanie wytycznych dotyczących higieny i bezpieczeństwa żywności w obszarze produkcji
• biężąca kontrola jakości procesu mycia krojenia oraz pakowania i jego parametrów
• Kontrolowanie pracy maszyn i urządzeń oraz utrzymywanie wymaganych parametrów produkcyjnych
• Produktywna i materiałooszczędna praca zgodnie z ustaleniami i wytycznymi ze strony przełożonych oraz dokonywanie biężących optymalizacji w tym zakresie
• Stały monitoring zagrożeń natury bezpieczeństwa żywności w trakcie pracy maszyn
Bieżące usuwanie awarii na maszynach produkcyjnych,
Praca z dokumentacją,
Wykonywanie uproszczonych rysunków technicznych,
Okresowa konserwacja maszyn produkcyjnych
Realizacja zadań prewencyjnych (planowane naprawy),
Bieżące kontrola i reagowanie na nieprawidłowości na urządzeniach i instalacjach infrastruktury, systemów elektroenergetycznych oraz agregatów prądotwórczych, instalacji chłodu w budynku produkcyjnym oraz na chłodniach magazynu surowców/końcowego,
Kontrola sprawności instalacji wody oraz wody lodowej, instalacji sprężonego powietrza, instalacji gazu, bram, doków,
Raportowanie bieżących awarii, analiza przyczyn, zgłaszanie potrzeb zakupowych oraz pomysłów usprawniających,
Praca z systemem CSB,
Aktywny udział w poprawie standardów UR (przygotowywanie instrukcji OPL),
Bieżąca kontrola zapasów magazynowych w wyznaczonym zakresie
Optymalizacja, zapewnienie i realizacja wytyczonych przez kierownictwo celów, zgodnie ze strategią przedsiębiorstwa,
Sumienna realizacja wytycznych ze strony przełożonych odnośnie optymalizacji produktywności w obszarze produkcji,
Organizowanie pracy przy obsługiwanej linii produkcyjnej,
Utrzymywanie wytycznych dotyczących higieny i bezpieczeństwa żywności w obszarze produkcji,
Bieżąca kontrola jakości procesu mycia krojenia oraz pakowania i jego parametrów,
Kontrolowanie pracy maszyn i urządzeń oraz utrzymywanie wymaganych parametrów produkcyjnych,
Produktywna i materiałooszczędna praca zgodnie z ustaleniami i wytycznymi ze strony przełożonych oraz dokonywanie bieżących optymalizacji w tym zakresie,
Stały monitoring zagrożeń natury bezpieczeństwa żywności w trakcie pracy urządzeń. Realizacja wytycznych w zakresie kontroli ciał obcych i systematyczna współpraca w tym zakresie z liderem produkcji, kierownikiem zmiany, koordynatorem produkcji i kierownikiem jakości
Regularne przeglądy budynków w celu identyfikacji problemów technicznych,
Wykonywanie napraw i konserwacji instalacji elektrycznych, hydraulicznych, wentylacyjnych, grzewczych, klimatyzacyjnych oraz innych systemów i urządzeń w budynkach,
Wykonywanie drobnych prac budowlanych: naprawczych, konserwacyjnych i modernizacyjnych,
Dbanie o otoczenie zakładu (strzyżenie trawników, grabienie liści, odśnieżanie)
Szkolenie pracowników z narzędzi Lean Six Sigma oraz ich praktycznego wykorzystania w codziennej pracy (5s, 7 strat, PDCA, 5Why, Fishbone diagram itp.),
Wdrażanie kultury Lean zgodnie z programem Top Excellence (TopX),
Administrowanie procesu ciągłego doskonalenia w Eisberg Polska,
Inicjowanie, rozwijanie i wdrażanie projektów związanych z optymalizacją procesów produkcyjnych i logistycznych redukujących koszty,
Wsparcie merytoryczne dla liderów projektów optymalizacyjnych,
Ścisła współpraca z wszystkimi działami firmy,
Koordynacja wdrażania programu Top Excellence (TopX) zgodnie ze standardami grupy Eisberg,
Współpraca z konsultantem zewnętrznym,
Prowadzenie spotkań projektowych,
Raportowanie wewnętrzne oraz na poziomie grupy,
Identyfikowanie i analizowanie strat w procesach produkcyjnych i magazynowych celem ich eliminacji,
Prowadzenie programu 5s i 7 strat w ramach TopX,
Tworzenie instrukcji pracy i stanowiskowych oraz procedur i OPL w obszarze produkcji i magazynu,
Uczestniczenie w analizach reklamacji celem eliminacji ich przyczyn (proces 8d),
Udział i wsparcie Działu Jakości w audytach wewnętrznych i zewnętrznych,
Bieżące usuwanie awarii na maszynach produkcyjnych,
Praca z dokumentacją,
Wykonywanie uproszczonych rysunków technicznych,
Okresowa konserwacja maszyn produkcyjnych
Realizacja zadań prewencyjnych (planowane naprawy),
Bieżące kontrola i reagowanie na nieprawidłowości na urządzeniach i instalacjach infrastruktury, systemów elektroenergetycznych oraz agregatów prądotwórczych, instalacji chłodu w budynku produkcyjnym oraz na chłodniach magazynu surowców/końcowego,
Kontrola sprawności instalacji wody oraz wody lodowej, instalacji sprężonego powietrza, instalacji gazu, bram, doków,
Raportowanie bieżących awarii, analiza przyczyn, zgłaszanie potrzeb zakupowych oraz pomysłów usprawniających,
Praca z systemem CSB,
Aktywny udział w poprawie standardów UR (przygotowywanie instrukcji OPL),
Bieżąca kontrola zapasów magazynowych w wyznaczonym zakresie
Optymalizacja, zapewnienie i realizacja wytyczonych przez kierownictwo celów, zgodnie ze strategią przedsiębiorstwa,
Sumienna realizacja wytycznych ze strony przełożonych odnośnie optymalizacji produktywności w obszarze produkcji,
Organizowanie pracy przy obsługiwanej linii produkcyjnej,
Utrzymywanie wytycznych dotyczących higieny i bezpieczeństwa żywności w obszarze produkcji,
Bieżąca kontrola jakości procesu mycia krojenia oraz pakowania i jego parametrów,
Kontrolowanie pracy maszyn i urządzeń oraz utrzymywanie wymaganych parametrów produkcyjnych,
Produktywna i materiałooszczędna praca zgodnie z ustaleniami i wytycznymi ze strony przełożonych oraz dokonywanie bieżących optymalizacji w tym zakresie,
Stały monitoring zagrożeń natury bezpieczeństwa żywności w trakcie pracy urządzeń. Realizacja wytycznych w zakresie kontroli ciał obcych i systematyczna współpraca w tym zakresie z liderem produkcji, kierownikiem zmiany, koordynatorem produkcji i kierownikiem jakości
Koordynowanie zadaniami wynikającymi z aktualnych przepisów dot. BHP (m.in. prowadzenie szkoleń wstępnych, przygotowywanie ocen ryzyka zawodowego, przeprowadzanie instruktaży stanowiskowych dla pracowników oraz podwykonawców);
Kontrola, ocena i doradztwo w zakresie warunków pracy oraz przestrzegania przepisów i zasad BHP oraz ppoż.;
Nadzór nad przestrzeganiem wymagań wynikających z obowiązujących przepisów ochrony środowiska;
Nadzór nad badaniami i pomiarami czynników szkodliwych dla zdrowia;
Koordynacja postępowań powypadkowych i sporządzanie dokumentacji;
Koordynowanie projektów związanych ze zrównoważonym rozwojem;
Opracowanie i wdrażanie standardów związanych z poprawą warunków BHP, ppoż. oraz z ochroną środowiska, w tym udział w podejmowaniu decyzji o zmianach w standardach;
Koordynowanie pracą członków innych zespołów we wdrażaniu i utrzymaniu standardów BHP, ppoż. i ochrony środowiska;
Aktywne działania mające na celu budowanie świadomości w obszarze BHP, ppoż., ochrony środowiska w miejscu pracy;
Analiza nowych projektów i inwestycji pod względem wpływu na BHP, ppoż., środowisko oraz udział w procesie decyzyjnym i odbiorze maszyn;
Współpraca z instytucjami zewnętrznymi w zakresie BHP, ppoż. i ochrony środowiska;
Przeprowadzanie codziennych kontroli warunków pracy, okresowych audytów wewnętrznych;
Udział w audytach zewnętrznych oraz kontrolach urzędowych;
Przygotowywanie i nadzorowanie dokumentacji w obszarze BHP, ppoż. i ochrony środowiska, wynikające z aktualnych przepisów prawnych oraz wewnętrznych procedur;
Szkolenie pracowników z narzędzi Lean Six Sigma oraz ich praktycznego wykorzystania w codziennej pracy (5s, 7 strat, PDCA, 5Why, Fishbone diagram itp.),
Wdrażanie kultury Lean zgodnie z programem Top Excellence (TopX),
Administrowanie procesu ciągłego doskonalenia w Eisberg Polska,
Inicjowanie, rozwijanie i wdrażanie projektów związanych z optymalizacją procesów produkcyjnych i logistycznych redukujących koszty,
Wsparcie merytoryczne dla liderów projektów optymalizacyjnych,
Ścisła współpraca z wszystkimi działami firmy,
Koordynacja wdrażania programu Top Excellence (TopX) zgodnie ze standardami grupy Eisberg,
Współpraca z konsultantem zewnętrznym,
Prowadzenie spotkań projektowych,
Raportowanie wewnętrzne oraz na poziomie grupy,
Identyfikowanie i analizowanie strat w procesach produkcyjnych i magazynowych celem ich eliminacji,
Prowadzenie programu 5s i 7 strat w ramach TopX,
Tworzenie instrukcji pracy i stanowiskowych oraz procedur i OPL w obszarze produkcji i magazynu,
Uczestniczenie w analizach reklamacji celem eliminacji ich przyczyn (proces 8d),
Udział i wsparcie Działu Jakości w audytach wewnętrznych i zewnętrznych,
Bieżące usuwanie awarii na maszynach produkcyjnych,
Praca z dokumentacją,
Wykonywanie uproszczonych rysunków technicznych,
Okresowa konserwacja maszyn produkcyjnych
Realizacja zadań prewencyjnych (planowane naprawy),
Bieżące kontrola i reagowanie na nieprawidłowości na urządzeniach i instalacjach infrastruktury, systemów elektroenergetycznych oraz agregatów prądotwórczych, instalacji chłodu w budynku produkcyjnym oraz na chłodniach magazynu surowców/końcowego,
Kontrola sprawności instalacji wody oraz wody lodowej, instalacji sprężonego powietrza, instalacji gazu, bram, doków,
Raportowanie bieżących awarii, analiza przyczyn, zgłaszanie potrzeb zakupowych oraz pomysłów usprawniających,
Praca z systemem CSB,
Aktywny udział w poprawie standardów UR (przygotowywanie instrukcji OPL),
Bieżąca kontrola zapasów magazynowych w wyznaczonym zakresie
Regularne przeglądy budynków w celu identyfikacji problemów technicznych,
Wykonywanie napraw i konserwacji instalacji elektrycznych, hydraulicznych, wentylacyjnych, grzewczych, klimatyzacyjnych oraz innych systemów i urządzeń w budynkach,
Wykonywanie drobnych prac budowlanych: naprawczych, konserwacyjnych i modernizacyjnych,
Dbanie o otoczenie zakładu (strzyżenie trawników, grabienie liści, odśnieżanie)
Bieżące usuwanie awarii na maszynach produkcyjnych,
Praca z dokumentacją,
Wykonywanie uproszczonych rysunków technicznych,
Okresowa konserwacja maszyn produkcyjnych,
Realizacja zadań prewencyjnych (planowane naprawy),
Bieżące kontrola i reagowanie na nieprawidłowości na urządzeniach i instalacjach infrastruktury, systemów elektroenergetycznych oraz agregatów prądotwórczych, instalacji chłodu w budynku produkcyjnym oraz na chłodniach magazynu surowców/końcowego,
Kontrola sprawności instalacji wody oraz wody lodowej, instalacji sprężonego powietrza, instalacji gazu, bram, doków,
Raportowanie bieżących awarii, analiza przyczyn, zgłaszanie potrzeb zakupowych oraz pomysłów usprawniających,
Praca z systemem CSB,
Aktywny udział w poprawie standardów UR (przygotowywanie instrukcji OPL),
Bieżąca kontrola zapasów magazynowych w wyznaczonym zakresie
Optymalizacja, zapewnienie i realizacja wytyczonych przez kierownictwo celów, zgodnie ze strategią przedsiębiorstwa,
Sumienna realizacja wytycznych ze strony przełożonych odnośnie optymalizacji produktywności w obszarze produkcji,
Organizowanie pracy przy obsługiwanej linii produkcyjnej,
Utrzymywanie wytycznych dotyczących higieny i bezpieczeństwa żywności w obszarze produkcji,
Bieżąca kontrola jakości procesu mycia krojenia oraz pakowania i jego parametrów,
Kontrolowanie pracy maszyn i urządzeń oraz utrzymywanie wymaganych parametrów produkcyjnych,
Produktywna i materiałooszczędna praca zgodnie z ustaleniami i wytycznymi ze strony przełożonych oraz dokonywanie bieżących optymalizacji w tym zakresie,
Stały monitoring zagrożeń natury bezpieczeństwa żywności w trakcie pracy urządzeń. Realizacja wytycznych w zakresie kontroli ciał obcych i systematyczna współpraca w tym zakresie z liderem produkcji, kierownikiem zmiany, koordynatorem produkcji i kierownikiem jakości
Budowanie świadomości pracowników w zakresie BHP i ochrony środowiska,
Nadzór nad przestrzeganiem zasad dotyczących bezpieczeństwa i higieny pracy, w tym ppoż. oraz wymagań związanych z ochroną środowiska w zakładzie,
Efektywna współpraca z poszczególnymi działami w celu zapewnienia odpowiednich standardów bezpieczeństwa (dostosowanie stanowisk do wymagań, dopuszczanie maszyn do produkcji, etc.),
Opracowanie i wdrażanie procedur w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony środowiska w celu zgodności z wymaganiami prawnymi oraz standardami jakościowymi,
Monitorowanie zakładu oraz nadzór nad przestrzeganiem wymagań w zakresie BHP i ochrony środowiska,
Nadzór nad wymaganiami prawnymi w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, w tym ppoż. oraz ochrony środowiska ,
Współpraca z kierownikami poszczególnych działów w celu efektywnego wdrożenia narzędzi i procesów zwiększających bezpieczeństwo w pracowników w zakładzie,
Koordynowanie tematami BHP w całej firmie,
Wdrażanie zmań w procesie BHP,
Monitoring i stała współpraca z firmą ochroniarską w celu zapewnienia skutecznej ochrony zakładu,
Opiniowanie, monitorowanie i raportowanie kluczowych wskaźników BHP i ochrony środowiska, w celu spełnienia obowiązujących wymagań prawnych oraz osiągnięcia zakładanych wyników biznesowych,
Współpraca z firmami zewnętrznymi w zakresie badań środowiskowych,
Opracowanie okresowych raportów oraz organizacja okresowych spotkań w zakresie BHP i ochrony środowiska,
Opracowanie sprawozdań rocznych dotyczących ochrony środowiska zgodnie z ustalonymi harmonogramami,
Nadzór nad środkami chemicznymi wykorzystywanymi w zakładzie,
Przeprowadzanie szkoleń wstępnych, w zakresie BHP, ochrony środowiska, oceny ryzyka zawodowego, etc
Prowadzenie audytów zewnętrznych i wewnętrznych wraz z kontrolami wew. firmy (audyt bezpieczeństwa),
Opiniowanie i przedstawianie możliwych rozwiązań w przypadku zmian w organizacji mających wpływ na bezpieczeństwo pracy oraz na środowisko
Koordynowanie zadaniami wynikającymi z aktualnych przepisów dot. BHP (m.in. prowadzenie szkoleń wstępnych, przygotowywanie ocen ryzyka zawodowego, przeprowadzanie instruktaży stanowiskowych dla pracowników oraz podwykonawców);
Kontrola, ocena i doradztwo w zakresie warunków pracy oraz przestrzegania przepisów i zasad BHP oraz ppoż.;
Nadzór nad przestrzeganiem wymagań wynikających z obowiązujących przepisów ochrony środowiska;
Nadzór nad badaniami i pomiarami czynników szkodliwych dla zdrowia;
Koordynacja postępowań powypadkowych i sporządzanie dokumentacji;
Koordynowanie projektów związanych ze zrównoważonym rozwojem;
Opracowanie i wdrażanie standardów związanych z poprawą warunków BHP, ppoż. oraz z ochroną środowiska, w tym udział w podejmowaniu decyzji o zmianach w standardach;
Koordynowanie pracą członków innych zespołów we wdrażaniu i utrzymaniu standardów BHP, ppoż. i ochrony środowiska;
Aktywne działania mające na celu budowanie świadomości w obszarze BHP, ppoż., ochrony środowiska w miejscu pracy;
Analiza nowych projektów i inwestycji pod względem wpływu na BHP, ppoż., środowisko oraz udział w procesie decyzyjnym i odbiorze maszyn;
Współpraca z instytucjami zewnętrznymi w zakresie BHP, ppoż. i ochrony środowiska;
Przeprowadzanie codziennych kontroli warunków pracy, okresowych audytów wewnętrznych;
Udział w audytach zewnętrznych oraz kontrolach urzędowych;
Przygotowywanie i nadzorowanie dokumentacji w obszarze BHP, ppoż. i ochrony środowiska, wynikające z aktualnych przepisów prawnych oraz wewnętrznych procedur;
Opracowanie i wdrażanie standardów jakości i niezawodności poprzez badanie wymagań dotyczących surowców, półproduktów produktów, konsumentów i klientów, etc
Prowadzenie audytów wewnętrznych oraz monitorowanie zakładu, w celu zapewnienia, że krytyczne punkty kontroli analizy zagrożeń (HACCP), standardowe procedury sanitarne, procedury i programy zarządzania alergenami, receptury dla wyrobu gotowego/półproduktu i wyrób gotowy konsekwentnie spełniają oczekiwania/specyfikacje,
Prowadzenie audytów dostawców
Wsparcie podczas audytów zewnętrznych oraz kontroli urzędowych,
Wsparcie dla kierownictwa liniowego (line management), w celu efektywnego wdrożenia i egzekwowania narzędzi, procedur i procesów zwiększających bezpieczeństwo produkowanych wyrobów,
Ustanawianie wymagań i standardów dla surowców, półproduktów, wyrobów gotowych zgodnych w wymaganiami systemów jakości oraz prawnymi,
Opracowywanie i aktualizacja metod i procedur testowania surowców i wyrobów gotowych,
Współpraca z innymi zespołami w celu opracowania nowych produktów i projektów inżynieryjnych oraz metod produkcji i szkoleń zespołu,
Koordynowanie procedurami/procesami reklamacyjnymi dla klientów z uwzględnieniem wszystkich lokalnych i specyficznych wymagań klientów,
Dostarczanie informacji zwrotnej klientom i dostawcom w celu poprawy relacji i rozwiązywania problemów z jakością,
Współudział w przygotowaniu i przeprowadzaniu corocznych oraz dodatkowych szkoleń w zakresie GMP/GHP/HACCP, programów bezpieczeństwa żywności, kontroli jakości produktów gotowych, etc
Udział we wdrażaniu planów/strategii jakości w celu dostosowania systemów i polityk jakości firmy do wymagań systemu jakości i standardów klientów,
Opracowywanie raportów jakościowych,/li>
Koncentracja na zapewnieniu wysokich standardów higieny i bezpieczeństwa,
Zastępowanie Przełożonego w przypadku nieobecności,
Bieżące usuwanie awarii na maszynach produkcyjnych,
Praca z dokumentacją,
Wykonywanie uproszczonych rysunków technicznych,
Okresowa konserwacja maszyn produkcyjnych,
Okresowe ostrzenie noży produkcyjnych,
Realizacja zadań prewencyjnych (planowane naprawy),
Bieżące kontrola i reagowanie na nieprawidłowości na urządzeniach i instalacjach infrastruktury, systemów elektroenergetycznych oraz agregatów prądotwórczych, instalacji chłodu w budynku produkcyjnym oraz na chłodniach magazynu surowców/końcowego,
Kontrola sprawności instalacji wody oraz wody lodowej, instalacji sprężonego powietrza, instalacji gazu, bram, doków,
Raportowanie bieżących awarii, analiza przyczyn, zgłaszanie potrzeb zakupowych oraz pomysłów usprawniających,
Praca z systemem CSB,
Aktywny udział w poprawie standardów UR (przygotowywanie instrukcji OPL),
Bieżąca kontrola zapasów magazynowych w wyznaczonym zakresie
Kierownik strumienia wartości (Value Stream Manager)
Bydgoska 22, Legnica
Wygasła: 01.03.2023
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
kierownik / koordynator
Obowiązki:
Prowadzenie szkoleń stanowiskowych oraz ewidencji czasu pracy podległych pracowników;
Organizacja pracy podległego zespołu w celu osiągnięcia określonych wydajności;
Motywowanie i ocenianie podległego zespołu;
Zwiększanie poziomu efektywności i podnoszenie poziomu jakości;
Doskonalenie procesów produkcyjnych;
Odpowiedzialność za przestrzeganie zasad BHP oraz innych przepisów i procedur obowiązujących w zakładzie;
Raportowanie i rozwiązywanie problemów produkcyjnych;
Zapewnienie ciągłości operacyjnej w obszarze produkcji i logistyki – SQCDME;
Odpowiedzialność za realizację celów finansowych firmy – EBIT;
Współudział w tworzeniu strategii firmy oraz jej implementacji w podległym obszarze;
Planowanie, organizowanie oraz doskonalenie procesów w obszarze operacyjnym poprzez budowanie zorientowanej na klienta kultury ciągłego doskonalenia;
Monitorowanie efektywności i wydajności procesów produkcyjnych i magazynowych oraz podejmowanie działań mających na celu ich ciągłą poprawę;
Odpowiedzialność za terminowe i należyte przygotowanie budżetu w podległych obszarach oraz jego realizację;
Opracowanie, kontrola i optymalizacja kosztów podległych obszarów przy użyciu ustalonych KPI;
Planowanie zasobów działu operacyjnego w obszarze produkcji i logistyki – 4M (Man, Machines, Methods, Materials);
Bieżące monitorowanie i podnoszenie kompetencji w podległym zespole, ze szczególnym zwróceniem uwagi na kluczowe role w organizacji – zapewnienie zastępowalności na kluczowych stanowiskach;
Współpraca z pozostałymi działami (BHP, Jakość, Sprzedaż, NPD, HR, Finanse) w celu dostarczenie celów strategicznych w obszarze biznesowym
Opracowanie i wdrażanie standardów jakości i niezawodności poprzez badanie wymagań dotyczących surowców, półproduktów produktów, konsumentów i klientów, etc
Prowadzenie audytów wewnętrznych oraz monitorowanie zakładu, w celu zapewnienia, że krytyczne punkty kontroli analizy zagrożeń (HACCP), standardowe procedury sanitarne, procedury i programy zarządzania alergenami, receptury dla wyrobu gotowego/półproduktu i wyrób gotowy konsekwentnie spełniają oczekiwania/specyfikacje,
Prowadzenie audytów dostawców
Wsparcie podczas audytów zewnętrznych oraz kontroli urzędowych,
Wsparcie dla kierownictwa liniowego (line management), w celu efektywnego wdrożenia i egzekwowania narzędzi, procedur i procesów zwiększających bezpieczeństwo produkowanych wyrobów,
Ustanawianie wymagań i standardów dla surowców, półproduktów, wyrobów gotowych zgodnych w wymaganiami systemów jakości oraz prawnymi,
Opracowywanie i aktualizacja metod i procedur testowania surowców i wyrobów gotowych,
Współpraca z innymi zespołami w celu opracowania nowych produktów i projektów inżynieryjnych oraz metod produkcji i szkoleń zespołu,
Koordynowanie procedurami/procesami reklamacyjnymi dla klientów z uwzględnieniem wszystkich lokalnych i specyficznych wymagań klientów,
Dostarczanie informacji zwrotnej klientom i dostawcom w celu poprawy relacji i rozwiązywania problemów z jakością,
Współudział w przygotowaniu i przeprowadzaniu corocznych oraz dodatkowych szkoleń w zakresie GMP/GHP/HACCP, programów bezpieczeństwa żywności, kontroli jakości produktów gotowych, etc
Udział we wdrażaniu planów/strategii jakości w celu dostosowania systemów i polityk jakości firmy do wymagań systemu jakości i standardów klientów,
Opracowywanie raportów jakościowych
Koncentracja na zapewnieniu wysokich standardów higieny i bezpieczeństwa
Zastępowanie Przełożonego w przypadku nieobecności
Opracowanie i wdrażanie standardów jakości i niezawodności poprzez badanie wymagań dotyczących surowców, półproduktów produktów, konsumentów i klientów, etc
Prowadzenie audytów wewnętrznych oraz monitorowanie zakładu, w celu zapewnienia, że krytyczne punkty kontroli analizy zagrożeń (HACCP), standardowe procedury sanitarne, procedury i programy zarządzania alergenami, receptury dla wyrobu gotowego/półproduktu i wyrób gotowy konsekwentnie spełniają oczekiwania/specyfikacje,
Prowadzenie audytów dostawców
Wsparcie podczas audytów zewnętrznych oraz kontroli urzędowych,
Wsparcie dla kierownictwa liniowego (line management), w celu efektywnego wdrożenia i egzekwowania narzędzi, procedur i procesów zwiększających bezpieczeństwo produkowanych wyrobów,
Ustanawianie wymagań i standardów dla surowców, półproduktów, wyrobów gotowych zgodnych w wymaganiami systemów jakości oraz prawnymi,
Opracowywanie i aktualizacja metod i procedur testowania surowców i wyrobów gotowych,
Współpraca z innymi zespołami w celu opracowania nowych produktów i projektów inżynieryjnych oraz metod produkcji i szkoleń zespołu,
Koordynowanie procedurami/procesami reklamacyjnymi dla klientów z uwzględnieniem wszystkich lokalnych i specyficznych wymagań klientów,
Dostarczanie informacji zwrotnej klientom i dostawcom w celu poprawy relacji i rozwiązywania problemów z jakością,
Współudział w przygotowaniu i przeprowadzaniu corocznych oraz dodatkowych szkoleń w zakresie GMP/GHP/HACCP, programów bezpieczeństwa żywności, kontroli jakości produktów gotowych, etc
Udział we wdrażaniu planów/strategii jakości w celu dostosowania systemów i polityk jakości firmy do wymagań systemu jakości i standardów klientów,
Opracowywanie raportów jakościowych
Koncentracja na zapewnieniu wysokich standardów higieny i bezpieczeństwa
Zastępowanie Przełożonego w przypadku nieobecności
Przygotowywanie listy płac, rozliczanie zasiłków chorobowych, naliczanie odpraw, nagród jubileuszowych, kontrola poprawności naliczeń,
Administrowanie danymi płacowymi,
Przygotowywanie dokumentów do zatrudnienia (m.in. umów o pracę) i zwolnienia (m.in. świadectw pracy), zaświadczeń, umów cywilno-prawnych, porozumień zmieniających
Tworzenie rocznych rozliczeń podatkowych,
Kontrola rozliczeń czasu pracy oraz zwolnień lekarskich,
Współudział w tworzeniu Regulaminów oraz Instrukcji HR,
Prowadzenie benefitów pracowniczych, dodatkowego ubezpieczenia grupowego, NNW,
Obsługa systemu kadrowo - płacowego LOGA (w tym współpraca przy wdrażaniu zmian i modyfikacji, udział w pracach projektowych, udział w testach i implementacji zmian),
Archiwizacja dokumentów pracowniczych,
Wsparcie w bieżących zadaniach i projektach Działu HR
Opracowanie i wdrażanie standardów jakości i niezawodności poprzez badanie wymagań dotyczących surowców, półproduktów produktów, konsumentów i klientów, etc
Prowadzenie audytów wewnętrznych oraz monitorowanie zakładu, w celu zapewnienia, że krytyczne punkty kontroli analizy zagrożeń (HACCP), standardowe procedury sanitarne, procedury i programy zarządzania alergenami, receptury dla wyrobu gotowego/półproduktu i wyrób gotowy konsekwentnie spełniają oczekiwania/specyfikacje,
Prowadzenie audytów dostawców
Wsparcie podczas audytów zewnętrznych oraz kontroli urzędowych,
Wsparcie dla kierownictwa liniowego (line management), w celu efektywnego wdrożenia i egzekwowania narzędzi, procedur i procesów zwiększających bezpieczeństwo produkowanych wyrobów,
Ustanawianie wymagań i standardów dla surowców, półproduktów, wyrobów gotowych zgodnych w wymaganiami systemów jakości oraz prawnymi,
Opracowywanie i aktualizacja metod i procedur testowania surowców i wyrobów gotowych,
Współpraca z innymi zespołami w celu opracowania nowych produktów i projektów inżynieryjnych oraz metod produkcji i szkoleń zespołu,
Koordynowanie procedurami/procesami reklamacyjnymi dla klientów z uwzględnieniem wszystkich lokalnych i specyficznych wymagań klientów,
Dostarczanie informacji zwrotnej klientom i dostawcom w celu poprawy relacji i rozwiązywania problemów z jakością,
Współudział w przygotowaniu i przeprowadzaniu corocznych oraz dodatkowych szkoleń w zakresie GMP/GHP/HACCP, programów bezpieczeństwa żywności, kontroli jakości produktów gotowych, etc
Udział we wdrażaniu planów/strategii jakości w celu dostosowania systemów i polityk jakości firmy do wymagań systemu jakości i standardów klientów,
Opracowywanie raportów jakościowych
Koncentracja na zapewnieniu wysokich standardów higieny i bezpieczeństwa
Zastępowanie Przełożonego w przypadku nieobecności
Nadzór nad efektywnym przebiegiem procesu produkcji, dobór odpowiednich parametrów produkcyjnych,
Usprawnianie oraz optymalizacja procesów technologicznych,
Prowadzenie lub uczestnictwo w projektach technologicznych,
Bieżące rozwiązywanie problemów technologicznych bezpośrednio na produkcji,
Uczestnictwo w procesach inwestycyjnych w zakresie nowych wdrożeń, zakupu nowych maszyn, urządzeń i linii technologicznych,
Prowadzenie szkoleń dla operatorów m.in. w zakresie: zmian w procesie produkcji, stosowania i obsługi nowych urządzeń, narzędzi, przyrządów kontrolno-pomiarowych, nowych instrukcji,
Przygotowanie i aktualizacja niezbędnej dokumentacji technologicznej i dokumentów Systemu Zarządzania Jakością (m.in. instrukcje, procedury, instrukcje stanowiskowe, formularze, protokoły z prób itp.),
Prowadzanie prób w zakresie nowych produktów i procesów technologicznych,
Przygotowanie i prezentacja propozycji rozwiązań mających na celu poprawę jakości produktów, optymalizację kosztów,
Współpraca z działem produkcji, jakości i sprzedaży w zakresie innowacji, rozwiązywania zgłaszanych problemów dotyczących bieżącej produkcji, raportowanie i analiza odstępstw od założonych parametrów oraz wdrażanie działań korygujących i zapobiegawczych,
Koordynacja działań związanych z realizacją projektu, określenie kryteriów projektów, ich celu oraz zakresu
Monitorowanie efektywnego wdrażania projektu, przestrzeganie harmonogramu podczas realizacji projektów,
Koordynacja działań związanych ze zmianą oraz opracowywaniem projektów opakowań,
Weryfikacja opakowań produktów żywnościowych zgodnie z wymaganiami obowiązującej legislacji PL i UE oraz wymaganiami Klientów,
Prowadzenie korespondencji z dostawcami w zakresie znakowania,
Przygotowanie oraz prezentacja propozycji rozwiązań dla materiałów opakowaniowych mających na celu poprawę jakości produktów, optymalizację kosztów,
Udział we wdrażaniu i opracowywaniu nowych produktów,
Udział w opracowywaniu danych do celów projektowych na materiały opakowaniowe dla nowych produktów, weryfikacja dokumentów produktowych,
Zlecanie badań w laboratoriach dla nowych produktów oraz weryfikacja wyników,
Przygotowanie i aktualizacja niezbędnej dokumentów Systemu Zarządzania Jakością (m.in. instrukcje, procedury, instrukcje stanowiskowe, formularze, protokoły z prób itp.),
Współpraca z działem produkcji, jakości i sprzedaży w zakresie rozwiązywania zgłaszanych problemów dotyczących wykorzystywanych materiałów opakowaniowych, raportowanie i analiza odstępstw od założonych parametrów oraz wdrażanie działań korygujących i zapobiegawczych
Koordynacja działań związanych z realizacją projektu, określenie kryteriów projektów, ich celu oraz zakresu
Monitorowanie efektywnego wdrażania projektu, przestrzeganie harmonogramu podczas realizacji projektów,
Koordynacja działań związanych ze zmianą oraz opracowywaniem projektów opakowań,
Weryfikacja opakowań produktów żywnościowych zgodnie z wymaganiami obowiązującej legislacji PL i UE oraz wymaganiami Klientów,
Prowadzenie korespondencji z dostawcami w zakresie znakowania,
Przygotowanie oraz prezentacja propozycji rozwiązań dla materiałów opakowaniowych mających na celu poprawę jakości produktów, optymalizację kosztów,
Udział we wdrażaniu i opracowywaniu nowych produktów,
Udział w opracowywaniu danych do celów projektowych na materiały opakowaniowe dla nowych produktów, weryfikacja dokumentów produktowych,
Zlecanie badań w laboratoriach dla nowych produktów oraz weryfikacja wyników,
Przygotowanie i aktualizacja niezbędnej dokumentów Systemu Zarządzania Jakością (m.in. instrukcje, procedury, instrukcje stanowiskowe, formularze, protokoły z prób itp.),
Współpraca z działem produkcji, jakości i sprzedaży w zakresie rozwiązywania zgłaszanych problemów dotyczących wykorzystywanych materiałów opakowaniowych, raportowanie i analiza odstępstw od założonych parametrów oraz wdrażanie działań korygujących i zapobiegawczych,
Prowadzenie aktywnej polityki pozyskiwania nowych dostawców i wprowadzania nowych produktów do oferty firmy
Bieżące rozszerzanie i aktualizowanie portfolio dostawców, przewoźników
Współpraca z dostawcami i firmami logistycznymi
Nadzór nad właściwym poziomem zapasów
Nadzór nad właściwym administrowaniem dokumentami zakupowymi
Udział w projektach
Bieżąca współpraca z pozostałymi działami (księgowym, produkcyjnym, handlowym) w celu zapewnienia właściwego przepływu informacji ( w tym udział w zebraniach)
Wsparcie zespołu specjalistów w sytuacjach kryzysowych
Nadzór nad efektywnym przebiegiem procesu produkcji, dobór odpowiednich parametrów produkcyjnych,
Usprawnianie oraz optymalizacja procesów technologicznych,
Prowadzenie lub uczestnictwo w projektach technologicznych,
Bieżące rozwiązywanie problemów technologicznych bezpośrednio na produkcji,
Uczestnictwo w procesach inwestycyjnych w zakresie nowych wdrożeń, zakupu nowych maszyn, urządzeń i linii technologicznych,
Prowadzenie szkoleń dla operatorów m.in. w zakresie: zmian w procesie produkcji, stosowania i obsługi nowych urządzeń, narzędzi, przyrządów kontrolno-pomiarowych, nowych instrukcji,
Przygotowanie i aktualizacja niezbędnej dokumentacji technologicznej i dokumentów Systemu Zarządzania Jakością (m.in. instrukcje, procedury, instrukcje stanowiskowe, formularze, protokoły z prób itp.),
Prowadzanie prób w zakresie nowych produktów i procesów technologicznych,
Przygotowanie i prezentacja propozycji rozwiązań mających na celu poprawę jakości produktów, optymalizację kosztów,
Współpraca z działem produkcji, jakości i sprzedaży w zakresie innowacji, rozwiązywania zgłaszanych problemów dotyczących bieżącej produkcji, raportowanie i analiza odstępstw od założonych parametrów oraz wdrażanie działań korygujących i zapobiegawczych,
Nadzór nad efektywnym przebiegiem procesu produkcji, dobór odpowiednich parametrów produkcyjnych,
Usprawnianie oraz optymalizacja procesów technologicznych,
Prowadzenie lub uczestnictwo w projektach technologicznych,
Bieżące rozwiązywanie problemów technologicznych bezpośrednio na produkcji,
Uczestnictwo w procesach inwestycyjnych w zakresie nowych wdrożeń, zakupu nowych maszyn, urządzeń i linii technologicznych,
Prowadzenie szkoleń dla operatorów m.in. w zakresie: zmian w procesie produkcji, stosowania i obsługi nowych urządzeń, narzędzi, przyrządów kontrolno-pomiarowych, nowych instrukcji,
Przygotowanie i aktualizacja niezbędnej dokumentacji technologicznej i dokumentów Systemu Zarządzania Jakością (m.in. instrukcje, procedury, instrukcje stanowiskowe, formularze, protokoły z prób itp.),
Prowadzanie prób w zakresie nowych produktów i procesów technologicznych,
Przygotowanie i prezentacja propozycji rozwiązań mających na celu poprawę jakości produktów, optymalizację kosztów,
Współpraca z działem produkcji, jakości i sprzedaży w zakresie innowacji, rozwiązywania zgłaszanych problemów dotyczących bieżącej produkcji, raportowanie i analiza odstępstw od założonych parametrów oraz wdrażanie działań korygujących i zapobiegawczych,