Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Brak treści. Ta firma nie uzupełniła zakładki “O firmie”.
Rekrutacje prowadzone przez firmę:
Wszystkie (3)Aktualne ( 0 )Archiwalne ( 3 )
Kucharz
Międzyzdroje
Wygasła: 09.03.2022
Umowa o pracę na czas nieokreślony
Obowiązki:
1. Koordynowanie pracy pomocy kuchennej przy przygotowywaniu posiłków
2. przygotowywanie pólproduktów i produktów do sprządzania posiłków.
3. dbanie o umiejętne
racjonalne gotowanie i smaczne przyrządzanie potraw w ramach ustalomego jadłospisu oraz estetyczne ich wydawanie
4. układanie jadłospisów wraz referentem
5. przedkładanie referentowi listy zakupów niezbędnych produktów żywnościowych zgodnie z jadlospisem i przetargiem
6. planowanie wraz z referentem zapotrzebowania na artykuły spożywcze przy organizowaniu przetargów
7. przyjmowanie od referenta produktów żywnościowych (po dokładnym ich zważeniu
podliczeniu w obecności osoby trzeciej) oraz podpisywanie odbioru w RW ( ROZCHÓD WEWNĘTRZNY)
8.prawidłowe prowadzenie dokumentacji dotyczącej HACCAP
9.należyte przechowywanie przepisów i oszczędne zużywanie produktów żywnościowych
10.znajomość i przestrzeganie przepisów odnośnie przyrządzania i przechowywania wszystkich produktów przeznaczonych do spożycia w żywieniu zbiorowym
11.codzienne pobieranie
przed wszystkimi posiłkami
próbek posiłków do wyparzonych słoików (o metalowych nakrętkach) przy użyciu przeznaczonej do tego celu łyżki
dbanie o właściwe ich oznaczenia i przechowywanie przez okres 48 godz
12.przestrzeganie ustalonych przez dyrektora godzin wydawania posiłków
13.dbanie o czystość odzieży ochronnej personelu i obowiązkowe noszenie jej podczas pracy
14.dbanie o czystość
ład i porządek w pomieszczeniach kuchennych o raz w stołówce
15.dbanie o czystość naczyń i naryć stołowych oraz systematyczne ich wyparzanie po umyciu
16.dbanie o powierzony sprzęt i naczynia kuchenne
zabezpieczenie ich przed zniszczeniem i kradzieżą. Wszelkie opakowania szklane pochodzące z otrzymanego towaru gromadzi w magazynie o przeznaczeniu tych naczyń decyduje dyrektor
17.dbanie o prawidłowe wykorzystanie sprzętu kuchennego oraz używanie go w wyznaczonym miejscu
18.wygaszanie wszystkich punktów gazowych i wyłączanie elektrycznych po skończonej pracy. Zamykanie wszystkich okien oraz właściwe zamknięcie wszystkich drzwi przed opuszczenie zakładu pracy
19.zakazywanie przebywania na terenie kuchni osobom trzecim ( z wyjątkiem osób uprawnionych do kontroli)
20.efektywne wykorzystanie czasu pracy. Wykonywanie pracy starannie i sumienie
przestrzeganie dyscypliny pracy i stosowanie się do poleceń przełożonych
21.zgłaszanie poprzez wpis do zeszytu zauważonych w placówce usterek
22.zgłaszanie Dyrektorowi zauważonych nieprawidłowości oraz nowych rozwiązań mających na celu poprawę warunków i zmniejszenia kosztów pracy w kuchni
23.wykonywanie innych prac zleconych przez Dyrektora Domu Wczasów Dziecięcych wynikających z potrzeb placówki
ewidencji pism przychodzących i wychodzących zgodnie z Instrukcją Kancelaryjną DWDz
2.Prowadzenie ewidencji druków ścisłego zarachowania.
3.Prowadzenie akt osobowych nauczycieli oraz pracowników administracji i obsługi.
4.Sporządzanie umów o pracę
aktów mianowania
rozwiązań umów o pracę
i świadectw pracy.
5.Sporządzanie pism dotyczących zatrudnienia i przeszeregowań pracowników
oraz przyznawania dodatków do wynagrodzeń.
6.Prowadzenie ewidencji czasu pracy pracowników administracji i obsługi.
7.Prowadzenie ewidencji zwolnień lekarskich.
8.Nadzór nad realizacją praw pracowników
np. związanych z uprawnieniami rodzicielskimi oraz egzekwowanie od pracowników ich obowiązków
np. poddanie się okresowym i kontrolnym badaniom lekarskim.
9.Sporządzanie sprawozdań do GUS w zakresie kadrowo-płacowym.
10.Współpraca z organem prowadzącym w zakresie kadrowo płacowym.
11.Prowadzenie Systemu Informacji Oświatowej
12.Kompletowanie dokumentacji dotyczącej Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych.
13.Sporządzanie list płac dla pracowników pedagogicznych oraz pracowników administracji i obsługi.
14.Sporządzanie wypłat nagród
odpraw emerytalnych
rentowych
ekwiwalentów za urlop
dodatkowego wynagrodzenia rocznego
świadczeń z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych i innych świadczeń dla pracowników.
15.Prowadzenie kart wynagrodzeń
kart zasiłkowych
kart podatkowych.
16.Naliczanie i pobieranie podatku dochodowego od osób fizycznych
sporządzanie deklaracji podatkowych(PIT-11
PIT-4R).
17.Sprawdzanie dokumentów księgowych pod względem formalno-rachunkowym.
18.Sporządzanie przelewów w systemie bankowym.
19. Udział w sporządzaniu dokumentacji finansowo księgowej.
20.Dokonywanie niezbędnych prac dotyczących kosztów
przychodów
rozchodów oraz dochodów i wydatków dotyczących planu finansowego DWDz. w zakresie kadrowo-płacowym
21.Wystawianie rachunków za świadczone usługi.
22.Nadzór nad archiwum
ewidencji pism przychodzących i wychodzących zgodnie z Instrukcją Kancelaryjną DWDz
2.Prowadzenie ewidencji druków ścisłego zarachowania.
3.Prowadzenie akt osobowych nauczycieli oraz pracowników administracji i obsługi.
4.Sporządzanie umów o pracę
aktów mianowania
rozwiązań umów o pracę
i świadectw pracy.
5.Sporządzanie pism dotyczących zatrudnienia i przeszeregowań pracowników
oraz przyznawania dodatków do wynagrodzeń.
6.Prowadzenie ewidencji czasu pracy pracowników administracji i obsługi.
7.Prowadzenie ewidencji zwolnień lekarskich.
8.Nadzór nad realizacją praw pracowników
np. związanych z uprawnieniami rodzicielskimi oraz egzekwowanie od pracowników ich obowiązków
np. poddanie się okresowym i kontrolnym badaniom lekarskim.
9.Sporządzanie sprawozdań do GUS w zakresie kadrowo-płacowym.
10.Współpraca z organem prowadzącym w zakresie kadrowo płacowym.
11.Prowadzenie Systemu Informacji Oświatowej
12.Kompletowanie dokumentacji dotyczącej Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych.
13.Sporządzanie list płac dla pracowników pedagogicznych oraz pracowników administracji i obsługi.
14.Sporządzanie wypłat nagród
odpraw emerytalnych
rentowych
ekwiwalentów za urlop
dodatkowego wynagrodzenia rocznego
świadczeń z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych i innych świadczeń dla pracowników.
15.Prowadzenie kart wynagrodzeń
kart zasiłkowych
kart podatkowych.
16.Naliczanie i pobieranie podatku dochodowego od osób fizycznych
sporządzanie deklaracji podatkowych(PIT-11
PIT-4R).
17.Sprawdzanie dokumentów księgowych pod względem formalno-rachunkowym.
18.Sporządzanie przelewów w systemie bankowym.
19. Udział w sporządzaniu dokumentacji finansowo księgowej.
20.Dokonywanie niezbędnych prac dotyczących kosztów
przychodów
rozchodów oraz dochodów i wydatków dotyczących planu finansowego DWDz. w zakresie kadrowo-płacowym
21.Wystawianie rachunków za świadczone usługi.
22.Nadzór nad archiwum