Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Realizowanie procesu dydaktyczno-wychowawczego i opiekuńczego zgodnie z podstawą programową wychowania przedszkolnego
koncepcją pracy przedszkola oraz z rzeczywistymi potrzebami i wiekiem rozwojowym dzieci.
Wspieranie rozwoju psychicznego i fizycznego podopiecznych jak również dbanie o rozwój ich zdolności i zainteresowań.
Zapewnienie dzieciom warunków sprzyjających bezpiecznej i twórczej zabawie.
Bezwględne przestrzeganie zasad dotyczących bezpieczeństwa dzieci oraz obowiązujących w przedszkolu regulaminów oraz instrukcji bhp.
Rzetelne i systematyczne prowadzenie dokumentacji pedagogicznej
Współpraca z rodzicami i personelem przedszkola
1. Wstępna obróbka wszelkich surowców do produkcji posiłków mycie
obieranie
czyszczenie;
2. Rozdrabnianie warzyw
owoców i innych surowców z uwzględnieniem wymogów technologii i instrukcji obsługi maszyn gastronomicznych;
3. Przygotowywanie potraw zgodnie z wytycznymi kucharza i oszczędne gospodarowanie artykułami spożywczymi;
4. Pomoc w porcjowaniu i wydawanie posiłków;
5. Dbanie o najwyższą jakość i smak posiłków i wydawanie ich punktualnie o wyznaczonej godzinie;
6. Utrzymywanie czystości na stanowisku pracy
sprzątanie magazynów żywnościowych
kuchni
obieralni
zmywalni
szafy ze sprzętem kuchennym
pranie fartuchów
ścierek;
7. Mycie i wyparzanie naczyń i sprzętu kuchennego;
1. Uczestniczenie w planowaniu jadłospisów i przygotowaniu według niego posiłków.
2. Pobieranie produktów spożywczych z magazynu w ilościach przewidzianych recepturą i odpowiednie zabezpieczenie ich przed użyciem.
3. Przestrzeganie właściwego podziału pracy w kuchni i nadzór nad jej wykonaniem
4. Przestrzeganie zasad technologii i estetyki oraz przepisów higieniczno-sanitarnych
dyscypliny pracy
BHP i p.poz.
5. Ścisłe przestrzeganie receptury przygotowywanych posiłków.
6. Właściwe porcjowanie posiłków zgodnie z normami żywienia.
7. Dbanie o najwyższą jakość i smak posiłków (śniadanie
obiad
podwieczorek) i wydawanie ich o wyznaczonych godzinach
8.Uczestniczenie w planowaniu zakupów dotyczących wyposażenia kuchni.
9. Przygotowywanie i przechowywanie próbek pokarmowych zgodnie z zaleceniami Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej