Czy macie jakieś informacje na temat pracy w tej firmie? Jak wygląda atmosfera? Czy wynagrodzenie jest dobre? Czy są jakieś benefity? Jakie są warunki pracy? Z góry dzięki!
Koordynowanie procesu tworzenia i wdrożenia produktu (głównie w marce własnej) u producenta lub w sieci handlowej;
Zarządzanie cyklem życia produktu, od koncepcji do wdrożenia i utrzymania;
Bieżące monitorowanie postępów projektów oraz komunikowanie ich podmiotom wewnętrznym oraz zewnętrznym, w tym agencjom graficznym i klientom;
Identyfikacja ryzyka przy realizacji celów projektu oraz planowanie środków przeciwdziałania w celu zapobiegania oraz ograniczenia ich występowania;
Wspieranie działań marketingowych i sprzedażowych związanych z produktem;
Budowanie i utrzymywanie relacji z klientami i partnerami biznesowymi;
Tworzenie i realizacja strategii rozwoju linii produktowych;
Znajomość etapów realizacji projektów graficznych;
Bieżąca współpraca z poszczególnymi działami firmy, w tym: przygotowywanie prezentacji produktowych dla Działu Handlowego i klientów, szkolenie pracowników Działu Handlowego z zakresu nowych produktów;
Reprezentowanie firmy na targach i eventach;
Stałe doskonalenie swojej wiedzy i umiejętności z zakresu zarządzania produktami
Koordynowanie procesu tworzenia i wdrożenia produktu (głównie w marce własnej) u producenta lub w sieci handlowej;
Zarządzanie cyklem życia produktu, od koncepcji do wdrożenia i utrzymania;
Bieżące monitorowanie postępów projektów oraz komunikowanie ich podmiotom wewnętrznym oraz zewnętrznym, w tym agencjom graficznym i klientom;
Identyfikacja ryzyka przy realizacji celów projektu oraz planowanie środków przeciwdziałania w celu zapobiegania oraz ograniczenia ich występowania;
Wspieranie działań marketingowych i sprzedażowych związanych z produktem;
Budowanie i utrzymywanie relacji z klientami i partnerami biznesowymi;
Tworzenie i realizacja strategii rozwoju linii produktowych;
Znajomość etapów realizacji projektów graficznych;
Bieżąca współpraca z poszczególnymi działami firmy, w tym: przygotowywanie prezentacji produktowych dla Działu Handlowego i klientów, szkolenie pracowników Działu Handlowego z zakresu nowych produktów;
Reprezentowanie firmy na targach i eventach;
Stałe doskonalenie swojej wiedzy i umiejętności z zakresu zarządzania produktami
Planowanie, wdrażanie i nadzorowanie wszystkich aspektów pracy działu HR
Zarządzanie pełnym cyklem zatrudnienia, w tym onboardingiem, szkoleniem i rozwojem pracowników
Budowanie strategii rekrutacyjnej na stanowiska produkcyjne, magazynowe, specjalistyczne i managerskie
Budowanie pozytywnych relacji z pracownikami i wspieraniem ich rozwoju zawodowego
Budowanie pozytywnego wizerunku pracodawcy
Wspieranie szeroko rozumianego rozwoju pracowników, wsparcie menedżerów w inicjatywach rozwojowych, bieżące badanie potrzeb szkoleniowych, analiza ofert szkoleniowych i wsparcie przy wyborze trenerów, mierzenie efektywności szkoleń, współprowadzenie rozmów rozwojowych, coachingów, udzielanie feedbacku, tworzenie/aktualizacja ścieżek karier oraz systemu motywacyjnego wspierającego realizację celów biznesowych
Przygotowywanie raportów i rekomendacji związanych z efektywnością, rotacją, rekrutacją pracowników
Regularne weryfikowanie poprawności wyznaczonych celów, polityki wynagrodzeń, programów rozwojowych w firmie
Współpraca i dobór dostawców w zakresie usług Hr-owych np. firmy outsourcingowe
Wsparcie managerów i liderów powierzonych działów w obszarze HR-owych
Koordynowanie procesów płacowych i merytoryczne wsparcie specjalistów ds. kadr i płac, m.in. terminowe i prawidłowe naliczanie wynagrodzeń, rozliczanie umów cywilno-prawnych, prowadzenie PPK, zapewnienie prawidłowej dokumentacji płacowej
Utrzymywanie stałej komunikacji z Zarządem w celu zapewnienia skutecznego rozwoju organizacji
- produkowanie zleconych produktów zgodnie z obowiązującymi procedurami i instrukcjami
- dokonywanie stałej kontroli jakości produktu na własnym stanowisku pracy
- przeciwdziałanie awariom poprzez właściwą obsługę maszyn
Praca na 2 zmiany w zależności od obszaru
od 4 100 PLN
Ogłoszenie Archiwalne
Ogłoszenie Archiwalne
Brygadzista ds. higienizacji zakładu
Robakowo
Wygasła: 27.09.2023
Umowa o pracę na okres próbny
Obowiązki:
- odpowiedzialność za stan higieniczny zakłądu
- nadzór nad pracownikami odpowiedzialnymi za procesy mycia i dezynfekcji
- rozliczanie stanów magazynowych materiałów higienicznych
Praca na 3 zmiany: 6-14
- kontrola i nadzór procesu produkcyjnego oraz stref okołoprodukcyjnych
- współpraca z działami produkcji
magazynu
technologii
R&D
DUR
- nadzór nad realizacją harmonogramu badań
- pobieranie prób surowców i półproduktów do analiz laboratoryjnych oraz interpretacja wyników badań
- przeprowadzanie oceny sensorycznej surowców i wyrobów gotowych
- prowadzenie wymaganej dokumentacji jakościowej
- przeprowadzanie szkoleń higieniczno-porządkowych
Praca na 3 zmiany 6-14
Pracownik produkcji z funkcją nadzoru linii produkcyjnej
Robakowo (pow. poznański)
Wygasła: 16.09.2023
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
pracownik fizyczny
Obowiązki:
Planowanie, organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników produkcji oraz sprawowanie bieżącej kontroli nad realizacją powierzonych im zadań na wyznaczonym obszarze,
Organizacja pracy (krótkoterminowa) na jednej linii produkcyjnej
Informowanie przełożonych o przebiegu realizacji procesu produkcyjnego,
Nadzór nad przebiegiem procesów produkcyjnych w odniesieniu do Bezpieczeństwa Produktu,
Prowadzenie nadzoru nad punktami CCP, CP,
Aktywne uczestnictwo w programach usprawnień, ulepszających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię pracy,
Kontrola technicznego wyposażenia w swoim obszarze pracy,
Angażowanie, motywowanie i bieżąca współpraca z podległym zespołem (ok. 10-20 osób)
Tworzenie i realizacja strategii rozwoju linii produktowych
Zarządzanie cyklem życia produktów i linii produktowych
Samodzielne projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów
Bieżące monitorowanie postępów projektów oraz komunikowanie ich podmiotom wewnętrznym oraz zewnętrznym, w tym agencjom graficznym i klientom
Identyfikacja ryzyk przy realizacji celów projektu oraz planowanie środków przeciwdziałania ryzyk w celu zapobiegania oraz ograniczenia ich występowania
Bieżąca współpraca z poszczególnymi działami firmy
Przygotowywanie prezentacji produktowych dla Działu handlowego i klientów
Szkolenie pracowników Działu Handlowego z zakresu nowych produktów
Planowanie, organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników produkcji oraz sprawowanie bieżącej kontroli nad realizacją powierzonych im zadań na wyznaczonym obszarze,
Informowanie przełożonych o przebiegu realizacji procesu produkcyjnego,
Nadzór nad przebiegiem procesów produkcyjnych w odniesieniu do Bezpieczeństwa Produktu,
Prowadzenie nadzoru nad punktami CCP, CP,
Aktywne uczestnictwo w programach usprawnień, ulepszających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię pracy,
Kontrola technicznego wyposażenia w swoim obszarze pracy,
Angażowanie, motywowanie i integrowanie podległego zespołu (10-20 osób)
Tworzenie i realizacja strategii rozwoju linii produktowych
Zarządzanie cyklem życia produktów i linii produktowych
Samodzielne projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów
Bieżące monitorowanie postępów projektów oraz komunikowanie ich podmiotom wewnętrznym oraz zewnętrznym, w tym agencjom graficznym i klientom
Identyfikacja ryzyk przy realizacji celów projektu oraz planowanie środków przeciwdziałania ryzyk w celu zapobiegania oraz ograniczenia ich występowania
Bieżąca współpraca z poszczególnymi działami firmy
Przygotowywanie prezentacji produktowych dla Działu handlowego i klientów
Szkolenie pracowników Działu Handlowego z zakresu nowych produktów
Planowanie, organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników produkcji oraz sprawowanie bieżącej kontroli nad realizacją powierzonych im zadań na wyznaczonym obszarze,
Informowanie przełożonych o przebiegu realizacji procesu produkcyjnego,
Nadzór nad przebiegiem procesów produkcyjnych w odniesieniu do Bezpieczeństwa Produktu,
Prowadzenie nadzoru nad punktami CCP, CP,
Aktywne uczestnictwo w programach usprawnień, ulepszających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię pracy,
Kontrola technicznego wyposażenia w swoim obszarze pracy,
Angażowanie, motywowanie i integrowanie podległego zespołu (10-20 osób)
Planowanie, organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników produkcji oraz sprawowanie bieżącej kontroli nad realizacją powierzonych im zadań na wyznaczonym obszarze,
Informowanie przełożonych o przebiegu realizacji procesu produkcyjnego,
Nadzór nad przebiegiem procesów produkcyjnych w odniesieniu do Bezpieczeństwa Produktu,
Prowadzenie nadzoru nad punktami CCP, CP,
Aktywne uczestnictwo w programach usprawnień, ulepszających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię pracy,
Kontrola technicznego wyposażenia w swoim obszarze pracy,
Angażowanie, motywowanie i integrowanie podległego zespołu (10-20 osób)
Utrzymanie na odpowiednim poziomie zapasów surowców i komponentów do produkcji – weryfikacja zapotrzebowania, wypracowanie optymalnej struktury i harmonogramu dostaw;
Monitorowanie stanu realizacji zamówień i dostaw;
Prowadzenie bieżącej oceny dostawców;
Generowanie i wysyłanie zamówień do dostawców i kooperantów;
Monitorowanie i rozliczenie zamówień w systemie ERP;
Poszukiwanie nowych dostawców surowców, komponentów, wysyłanie zapytań ofertowych;
Współpraca z dostawcami krajowymi i zagranicznymi;
Tworzenie i realizacja strategii rozwoju linii produktowych
Zarządzanie cyklem życia produktów i linii produktowych
Samodzielne projektowanie i wprowadzanie na rynek nowych produktów
Doświadczenie w prowadzeniu projektów w branży spożywczej
Bieżące monitorowanie postępów projektów oraz komunikowanie ich podmiotom wewnętrznym oraz zewnętrznym, w tym agencjom graficznym i klientom
Identyfikacja ryzyk przy realizacji celów projektu oraz planowanie środków przeciwdziałania ryzyk w celu zapobiegania oraz ograniczenia ich występowania
Bieżąca współpraca z poszczególnymi działami firmy
Przygotowywanie prezentacji produktowych dla Działu handlowego i klientów
Szkolenie pracowników Działu Handlowego z zakresu nowych produktów
Planowanie, organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników produkcji oraz sprawowanie bieżącej kontroli nad realizacją powierzonych im zadań na wyznaczonym obszarze,
Informowanie przełożonych o przebiegu realizacji procesu produkcyjnego,
Nadzór nad przebiegiem procesów produkcyjnych w odniesieniu do Bezpieczeństwa Produktu,
Prowadzenie nadzoru nad punktami CCP, CP,
Aktywne uczestnictwo w programach usprawnień, ulepszających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię pracy,
Kontrola technicznego wyposażenia w swoim obszarze pracy,
Angażowanie, motywowanie i integrowanie podległego zespołu (10-20 osób)
Nadzór nad wdrożeniem projektów optymalizacyjnych na produkcji, przygotowaniem receptur, norm oraz instrukcji technologicznych dla określonego surowca i produktu,
Nadzór nad tworzeniem etykiet dla wyrobu gotowego, tworzenie rejestrów i zestawień produktów,
Analizowanie kosztów wytworzenia półproduktów oraz wyroby końcowego,
Bardzo dobra znajomość prawa Żywnościowego,
Udział w rozwiązywaniu problemów produkcyjnych związanych z reklamacjami, procesem technologicznym oraz recepturą
Aktualizacja dokumentacji produktowej,
Nadzór nad przebiegiem procesów produkcyjnych w odniesieniu do Bezpieczeństwa Produktu
Opracowywanie procesów technologicznych dla nowych produktów wdrażanych do produkcji,
Opracowanie i dokumentacja technologii wytwarzania oraz koordynacja przeprowadzania prób produkcyjnych nowych wyrobów gotowych oraz zatwierdzanie opracowanych technologii wytwarzania,
Planowanie procesu produkcji oraz wdrażanie nowych maszyn i urządzeń,
Rozwój i optymalizacja bieżących procesów technologicznych,
Tworzenie oraz koordynacja dokumentacji technologicznej – księgi GMP – dobra praktyka produkcyjna,
Zapewnienie weryfikacji oraz aktualizacji istniejących receptur produktowych pod kątem założonych strat oraz zmian w technologii wytwarzania,
Optymalizacja procesów produkcyjnych i prowadzenie projektów ich ciągłego doskonalenia dla zapewnienia powtarzalności produkcji oraz redukcji kosztów wytwarzania,
Uczestnictwo w testach organoleptycznych i przechowalniczych wyrobów nowych i ulepszanych,
Uczestnictwo w procesach inwestycyjnych w zakresie nowych wdrożeń, zakupu nowych maszyn, urządzeń i linii technologicznych,
Koordynacja tworzenia i aktualizacji instrukcji technologicznych oraz instrukcji stanowiskowych
Nadzór nad System Zarządzania Bezpieczeństwem i Jakością Żywności
Koordynowanie audytami wewnętrznymi i zewnętrznymi
Monitoring dostawców surowców, opakowań oraz usług zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego, standardów oraz wymagań klientów
Zarządzanie specyfikacjami oraz dokumentami dla surowców i opakowań
Monitoring alergenów w zakładzie
Nadzór nad działaniami korygującymi i zapobiegawczymi
Zapewnienie bezpieczeństwa wyrobów gotowych podczas wysyłki i transportu
Nadzór nad procedurami dotyczącymi nowych produktów oraz wszelkich zmian wprowadzanych w produktach, opakowaniach oraz sposobie produkcji
Zapewnienie skutecznego i efektywnego systemu identyfikowalności zgodnie z IFS/BRC
Nadzór na higieną i ubiorem pracowników
Prowadzenie szkoleń okresowych
Nadzór nad prawidłowym układem zakładu, przepływu produktu i segregacji oraz prawidłowym postepowaniem z surowcami ich obróbką, pakowaniem oraz magazynowaniem
Koordynacja projektów jakościowych oraz higienizacyjnych
Zarządzanie budżetem działu
Nadzorowanie tematu zaangażowania najwyższego kierownictwa i stałego doskonalenia oraz odpowiada za regularne przeglądy zarządzania, aktualność struktury organizacyjnej, listy zastępstw, a także odpowiedzialnościami związanymi z kwestiami jakościowymi
Odpowiada za autentyczność produktu, oświadczenia i kontrolę pochodzenia produktu
Całościowo koordynuje utrzymanie i rozwój systemu HACCP
Nadzoruje System Zarządzania Bezpieczeństwem i Jakością Żywności
Weryfikuje specyfikacje półproduktów oraz wyrobów gotowych
Przeprowadza audyty wewnętrzne oraz audyty dostawców
Odpowiada za prawidłowy przebieg wycofania produktów z rynku
Odpowiada za prawidłowy układ zakładu (w tym stref wysokiego ryzyka i wysokiej ostrożności), przepływ produktu i segregację, prawidłowe postępowanie z surowcami, obróbkę, pakowanie i obszary magazynowe
Koordynuje utrzymanie higieny i porządku w zakładzie produkcyjnym
Nadzoruje programy szkoleń wstępnych, okresowych oraz wynikających z uprawnień pracowników
Nadzoruje temat związany z ubiorem i higieną pracowników, gości, podwykonawców
Nadzoruje i tworzy harmonogram badań laboratoryjnych
Nadzór nad certyfikacją oraz opłatami m.in. MSC, ASC, Global GAP
Zapewnia, że podstawowe potrzeby i oczekiwania klientów są spełnione
Zapewnia zgodność produktów z wymaganiami prawnymi obowiązującymi w Polsce, UE oraz wymaganiami klientów; analizuje zmiany w prawie żywnościowym
Planowanie, organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników oraz sprawowanie bieżącej kontroli nad realizacją powierzonych im zadań na wyznaczonym obszarze,
Informowanie przełożonych o przebiegu realizacji procesu produkcyjnego,
Nadzór nad przebiegiem procesów produkcyjnych w odniesieniu do Bezpieczeństwa Produktu,
Prowadzenie nadzoru nad punktami CCP, CP,
Aktywne uczestnictwo w programach usprawnień, ulepszających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię pracy,
Kontrola technicznego wyposażenia w swoim obszarze pracy
Planowanie, organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników oraz sprawowanie bieżącej kontroli nad realizacją powierzonych im zadań na wyznaczonym obszarze,
Informowanie przełożonych o przebiegu realizacji procesu produkcyjnego,
Nadzór nad przebiegiem procesów produkcyjnych w odniesieniu do Bezpieczeństwa Produktu,
Prowadzenie nadzoru nad punktami CCP, CP,
Aktywne uczestnictwo w programach usprawnień, ulepszających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię pracy,
Kontrola technicznego wyposażenia w swoim obszarze pracy
Nadzór nad System Zarządzania Bezpieczeństwem i Jakością Żywności
Koordynowanie audytami wewnętrznymi i zewnętrznymi
Monitoring dostawców surowców, opakowań oraz usług zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego, standardów oraz wymagań klientów
Zarządzanie specyfikacjami oraz dokumentami dla surowców i opakowań
Monitoring alergenów w zakładzie
Nadzór nad działaniami korygującymi i zapobiegawczymi
Zapewnienie bezpieczeństwa wyrobów gotowych podczas wysyłki i transportu
Nadzór nad procedurami dotyczącymi nowych produktów oraz wszelkich zmian wprowadzanych w produktach, opakowaniach oraz sposobie produkcji
Zapewnienie skutecznego i efektywnego systemu identyfikowalności zgodnie z IFS/BRC
Nadzór na higieną i ubiorem pracowników
Prowadzenie szkoleń okresowych
Nadzór nad prawidłowym układem zakładu, przepływu produktu i segregacji oraz prawidłowym postepowaniem z surowcami ich obróbką, pakowaniem oraz magazynowaniem
Planowanie, organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników oraz sprawowanie bieżącej kontroli nad realizacją powierzonych im zadań na wyznaczonym obszarze,
Informowanie przełożonych o przebiegu realizacji procesu produkcyjnego,
Nadzór nad przebiegiem procesów produkcyjnych w odniesieniu do Bezpieczeństwa Produktu,
Prowadzenie nadzoru nad punktami CCP, CP,
Aktywne uczestnictwo w programach usprawnień, ulepszających procesy, podnoszących bezpieczeństwo i ergonomię pracy,
Kontrola technicznego wyposażenia w swoim obszarze pracy
Lider ds. bezpieczeństwa żywności - Zastępca kierownika działu jakości
Robakowo (pow. poznański)
Wygasła: 24.09.2022
pełny etat
umowa o pracę
praca stacjonarna
kierownik / koordynator
Obowiązki:
Nadzór nad System Zarządzania Bezpieczeństwem i Jakością Żywności
Koordynowanie audytami wewnętrznymi i zewnętrznymi
Monitoring dostawców surowców, opakowań oraz usług zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego, standardów oraz wymagań klientów
Zarządzanie specyfikacjami oraz dokumentami dla surowców i opakowań
Monitoring alergenów w zakładzie
Nadzór nad działaniami korygującymi i zapobiegawczymi
Zapewnienie bezpieczeństwa wyrobów gotowych podczas wysyłki i transportu
Nadzór nad procedurami dotyczącymi nowych produktów oraz wszelkich zmian wprowadzanych w produktach, opakowaniach oraz sposobie produkcji
Zapewnienie skutecznego i efektywnego systemu identyfikowalności zgodnie z IFS/BRC
Nadzór nad higieną i ubiorem pracowników
Prowadzenie szkoleń okresowych
Nadzór nad prawidłowym układem zakładu, przepływu produktu i segregacji oraz prawidłowym postepowaniem z surowcami ich obróbką, pakowaniem oraz magazynowaniem
Nadzór nad reklamacjami (surowcowe, konsumenckie )